"Iskanderi" paliks Kaļiņingradā

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, paskaidroja, kādos apstākļos Krievija izvedīs no Kaļiņingradas raķetes "Iskander".

RĪGA, 22. janvāris — Sputnik. Kamēr NATO raķetes atrodas pie Krievijas robežām, izvest "Iskanderus" no Kaļiņingradas nevar, izriet no Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretāra Dmitrija Peskova paziņojuma.

Krievijas raķešu dislocētas Kaļiņingradā, ņemot vērā to, ka Eiropā atrodas NATO raķetes, paziņojis Dmitrijs Peskovs intervijā BBC.

"Nevar vienkārši aizvākt tās raķetes no Kaļiņingradas, nezinot, vai Eiropas kontinentā paliks pret Krieviju vērstais pretraķešu komplekss," — Peskova teikto citē RIA Novosti.

Raķešu kompleksu Iskander-М . Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lavrovs informē par to, kāpēc "Iskanderi" dislocēti Kaļiņingradas apgabalā

Pērnā gada oktobrī, Baltijas valstis un Polija pauda bažas par to, ka Krievija nogādājusi Kaļiņingradas apgabalā raķešu kompleksus "Iskander". Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja plašsaziņas līdzekļu sniegto informāciju par kompleksu "Iskander-M" pārdislocēšanu Kaļiņingradas rajonā. Kā norādīja aizsardzības resora oficiālais pārstāvis Igors Konašenkovs, neviens nav centies slēpt "Iskanderu" transportēšanas faktu, turklāt viens no "Iskanderiem" tika "parādīts" ASV izlūkpavadonim.

Krievijas ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs paziņojis, ka NATO destruktīvās darbības mudina Krieviju stiprināt nacionālo drošību. Diplomāts norādīja, ka, atšķirībā no ASV, šie soļi tiek veikti valsts teritorijā.

Ziņu lente
0