Krievijas ĀM oficiālā pārstāve: RT un Sputnik informē par alternatīvu viedokli

© Sputnik / Aleksandr Demyanchuk / Pāriet pie mediju bankasSputnik
Sputnik - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova brīfingā pavēstīja, ka RT un Sputnik — vienkārši ir alternatīvais viedoklis, kam beidzot izdevies iekļūt rietumu "meinstrīma" straumē.

RĪGA, 13. janvāris — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova iknedēļas brīfingā pavēstīja, ka RT un Sputnik ir alternatīvais viedoklis rietumu "meinstrīma" straumē, vēsta RIA Novosti.

Zaharova atgādināja, ka gandrīz puse Vašingtonas publicētā ziņojuma par "Krievijas iejaukšanos" vēlešanās veltīta RT un Sputnik darbībai. Viņa pauda viedokli, ka cilvēki, kas strādājuši pie šī dokumenta, acīmredzot, nepārvalda krievu valodu.

Krievijas prezidents Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Rusofobijas briesmas 2
"Atkal jautājums tiem, kas to sastādīja: vai jūs zināt, ka pastāv tādi resursi, kā "Amerikas Balss" un "Radiostacija Brīvība"?… Ja viņi pārvaldītu krievu valodu un būtu veltījuši pāris minūtes sava laika materiāliem, kas publicēti šajos resursos krievu valodā, viņi būtu mums piezvanījuši un atvainojušies, jo tādu propagandu, kā tur, vēl ilgi nāktos meklēt," — uzsvēra diplomāte. Viņa piebilda, ka Maskavā labi zināms, kas finansē "Amerikas Balsi" un "Radio Brīvību".

"Tā nav angažētība, tā ir propaganda tīrā veidā," — atzīmēja Ārlietu ministrijas pārstāve.

Pēc viņas vārdiem, šajos apstākļos stāsti par "RT un Sputnik propagandiskajām darbībām" ir nevietā.

"RT un Sputnik — vienkārši ir alternatīvais viedoklis, kam beidzot izdevies iekļūt rietumu "meinstrīma" straumē," — paziņoja Zaharova.

Cilvēkiem, kas šos medijus dēvē par propagandu, viņa ieteica palasīt, ko raksta "Radio Brīvība". "Jums būs kauns, jo viņi to dara par jūsu nodokļu maksātāju naudu," — konstatēja diplomāte.

Iepriekš CIP, FIB un NDA publicēja ziņojumu, kurā kārtējo reizi apsūdzēja Krieviju par "iejaukšanos vēlēšanās" ASV, taču atteicās sniegt jebkādus pierādījumus, aizbildinoties ar datu slepenību.

Dokuments liecina, ka amerikāņu izlūkdienesti izdara secinājumus par "Krievijas slepenajām operācijām ar mērķi iejaukties vēlēšanās" no tādiem avotiem kā Krievijas mediju reportāžas un publikācijas sociālajos tīklos. Gandrīz puse ziņojuma bija veltīta telekanāla RT un aģentūras Sputnik darbībai, pie tam informācija par RT lielākoties bija piecus gadus veca.

Ziņu lente
0