Krievijas AM informē par bruņojuma uzlabošanu Rietumu kara apgabalā un Piemaskavā

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasZRS S-400 "Triumfs"
ZRS S-400 Triumfs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskavas un Krievijas rūpniecības rajona pretgaisa aizsardzības sistēmā dežūru sācis jauns zenītraķešu sistēmas komplekts "Triumfs".

RĪGA, 12. janvāris — Sputnik. Jaunais zenītraķešu sistēmas (ZRS) komplekts "Triumfs" sācis dežūru Piemaskavas apgabalā, informē Krievijas Aizsardzības ministrija.

"Trešdien, 11. janvārī, Gaisa kosmisko spēku Pretgaisa aizsardzības Piemaskavas vienību zenītraķešu pulka kaujas nodaļas, kuru bruņojumu papildinājis zenītraķešu sistēmas "Triumfs" pulka komplekts, sākuši Maskavas pilsētas un Krievijas centrālā rūpniecības rajona pretgaisa aizsardzības kaujas dežūras," — Aizsardzības ministrijas paziņojumu citē aģentūra RIA Novosti.

ZRS S-400 ieradās Piemaskavā no Kapustin Jar poligona Astrahaņas apgabalā pēc sākotnējo šaušanas treniņu sekmīga noslēguma.

Atzīmēts, ka aizvadītajā gadā S-400 bruņojumā saņēmuši četri zenītraķešu pulki. Vēl četri pulki nonāks Krievijas BS bruņojumā 2017. gadā.

Разгрузка американской военной техники в порту Бремерхафен в Германии - Sputnik Latvija
Politika
Tanku tetris: Latvijā ierodas ASV armijas smagās bruņutehnikas rota

ZRS S-400 "Triumfs" ir Krievijas tālās un vidējās darbības rādiusa zenītraķešu sistēma, kas BS bruņojumā uzņemta 2007. gadā. Tā paredzēta visu mūsdienīgo un perspektīvo gaisa un kosmiskā uzbrukuma līdzekļu iznīcināšanai.

Pēc rietumvalstu analītiķu domām, S-400 līdz ar tādām sistēmām, kā operatīvi taktiskie raķešu kompleksi "Iskanders" un "Bastiona" klases krasta apsardzes baterijas ir ļoti nozīmīgas Krievijas BS jaunajā koncepcijā, kas Rietumos pazīstama kā "Piekļuves lieguma zona". Tā paredz liegumu NATO karaspēkiem atrasties un pārvietoties sistēmu darbības rādiusa zonā.

Krievijas Rietumu kara apgabala bruņojuma uzlabošana

2017. gadā Rietumu kara apgabals saņems vairāk nekā 1500 jaunāko ieroču un militārās tehnikas vienību. Pirmās piegādes plānotas jau janvāra beigās, informēja RKA pārstāvis Igors Muginovs.

"2017. gadā Rietumu kara apgabala vienības un armijas daļas saņems vairāk nekā 1500 jaunāko ieroču un militārās tehnikas vienību," — pavēstīja Muginovs.

Viņš pastāstīja, ka RKA Gaisa kara spēku un pretgaisa aizsardzības apvienība saņems frontes aviācijas lidmašīnas un armijas aviācijas helikopterus, tostarp arī iznīcinātājus Su-35 un Su-30SM, iznīcinātājus-bumbvedējus Su-34, kaujas helikopterus Ka-52, Mi-28UB un Ka-27.

Тренировка пловцов-подводников Балтийской военно-морской базы - Sputnik Latvija
Foto
Kā zivs ūdenī: zemūdens treniņi Baltijas jūrā

Muginovs uzsvēra, ka turpmāk RKA zenītraķešu vienību bruņojumā nonāks kompleksi S-400 "Triumfs", bet armijas pretgaisa aizsardzības vienības saņems "Buk-MZ".

Pie tam motorizēto strēlnieku, artilērijas un tanku vienības tiks pastiprinātas ar modernizētajiem tankiem T-72BZ, pašgājējām artilērijas iekārtām un realtīvajām zalves uguns sistēmām "Tornado-G". Turpināsies arī sakaru, radioelektroniskās cīņas, inženiertehnisko karaspēku un īpašo uzdevumu vienību bruņojuma uzlabošana.

Ziņu lente
0