Neatstāj izvēli: Krievijas ĀM pastāstīja par atbildi EP rezolūcijai mediju jautājumā

© Sputnik / Eugene OdinokovKrievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas atbilde Eiropas Parlamenta rezolūcijas praktiskas izpildes gadījumā būs simetriska, brīdināja Marija Zaharova.

RĪGA, 25. novembris — Sputnik. Gadījumā, ja tiks īstenota Eiropas Parlamenta rezolūcija par pretdarbību Krievijas medijiem, Maskava spers simetriskus soļus, brīdināja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

"Diemžēl būsim spiesti veigt līdzīgus pasākumus, jo citu variantu mums nav," — Zaharova pavēstīja žurnālistiem.

Diplomāte atgādināja, ka līdz šim nekad Maskavai nav pārmesta nekorekta attieksme pret ārvalstu korespondentiem, "neskatoties uz tām šausmām un vājprātu, kas vērojams rietumu plašsaziņas lidzekļos, no žurnālu vākiem līdz rusofobijai žurnālu lappusēs, nerunājot jau par televīziju."

"Nekad (Maskavai — red.) roka necēlās, lai aizliegtu, atņemtu, izraidītu, slēgtu, izsūtītu un tā tālāk," — aģentūra RIA Novosti citēja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālās pārstāves teikto.

Города мира. Страсбург - Sputnik Latvija
Eiropas Padome apspriedīs pretdarbību Sputnik un RT

Trešdien Eiropas Parlaments pieņēma rezolūciju "ES stratēģiskās komunikācijas — pretdarbība trešo pušu propagandai". Dokumentā, kas lielā mērā robežojas ar ierosinājumu ieviest cenzūru pret Krievijas medijiem, apgalvots, Krievijas valdība, kuras mērķis it kā esot novājināt un sašķelt Eiropas Savienību, "uzstājīgi izmanto plašu līdzekļu un instrumentu spektru." Krievija it kā finansiāli atbalstot opozīcijā strādājošās politiskās partijas un organizācijas ES valstīs un izmantojot starpvalstu divpusējo attiecību faktoru, lai sašķeltu sabiedrības locekļus. Rezolūcija norāda, ka galveno informatīvo apdraudējumu Eiropas Savienībai un tās partneriem Austrumeiropā nes aģentūra Sputnik, telekanāls RT, fonds "Russkij mir" un Krievijas Ārlietu ministrijai pakļautā federālā aģentūra "Rossotrudņičestvo".

No 691 deputāta, kas piedalījās balsojumā, rezolūciju atbalstīja 304 politiķi, pret balsoja — 179, atturējās — 208. Tātad par dokumenta pieņemšanu izteicās mazāk nekā puse klātesošo.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, komentējot minēto rezolūciju, apsveica RT un Sputnik žurnālistus ar rezultatīvu darbu. Viņš atzīmēja, ka šis dokuments liecina par acīmredzamu demokrātijas degradāciju rietumu sabiedrībā. Viņš atzina, ka cer uz veselā saprāta triumfu un cer — reāli ierobežojumi Krievijas medijiem netiks radīti.

Savukārt Sputnik aicināja ES nepieļaut valsts cenzūras ieviešanu.

Ziņu lente
0