Krievijas ĀM reaģē uz ASV draudiem par teroraktiem Krievijas pilsētās

© Sputnik / Sergei Guneyev / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель МИД РФ России Мария Захарова
Официальный представитель МИД РФ России Мария Захарова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova komentēja ASV Valsts departamenta paziņojumu par iespējamiem ekstrēmistu uzbrukumiem Krievijas pilsētām, ja turpināsies karadarbība Sīrijā.

RĪGA, 29. septembris — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova komentēja ASV Valsts departamenta paziņojumu par iespējamiem ekstrēmistu uzbrukumiem Krievijas pilsētām, ja turpināsies karadarbība Sīrijā, ziņo RIA Novosti.

Сирийский город Хомс - Sputnik Latvija
ASV Valsts departaments draud ar ekstrēmistu uzbrukumiem Krievijai

Iepriekš ASV Valsts departamenta oficiālais pārstāvis Džons Kirbijs centās iebiedēt Maskavu ar ekstrēmistu uzbrukumiem Krievijas pilsētām un militārajiem zaudējumiem Sīrijā. Amerikāņu diplomāts paziņoja, ka gadījumā, ja pilsoņu karš Sīrijā turpināsies, ekstrēmisti izmantos varas vakuumu. Viņš uzsvēra, ka Krievija turpinās zaudēt resursus.

Marija Zaharova uzdeva Valsts departamentam vairākus jautājumus: par kādiem tieši ekstrēmistiem runā resors, un vai viņi nav saistīti ar Sīrijas mēreno opozīciju, kuras atšķiršanu no teroristiem vairākkārt pieprasījusi Maskava.

"Vai jums nešķiet, ka tamlīdzīgi pareģojumi par "līķiem maisos", "teroraktiem Krievijas pilsētās" un "notriektām lidmašīnām" vairāk atgādina komandu "Fas!", nevis diplomāta komentārus?" – raksta Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve savā lapā Facebook.

Savukārt Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs izteica viedokli, ka Valsts departamenta pārstāvja vārdi saistīti ar Baltā nama "emocionālu uzliesmojumu", ņemot vērā Vašingtonas nespēju pildīt Sīrijas jautājumā noslēgto vienošanos. Pie tam diplomāts norādīja, ka draudi par iespējamiem teroristu uzbrukumiem apliecina ASV pašreizējās administrācijas politisko zemiskumu.

Ziņu lente
0