Politika

Girss saņēmis bēgļa statusu Krievijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija izsniegusi bēgļa apliecību "Russkaja zarja" līderim Illarionam Girsam.

RĪGA, 23. septembris – Sputnik. Jurists un sabiedriskais darbinieks Illarions Girss Krievijā saņēmis bēgļa statusu. Šo informāciju viņš pats sniedza aģentūrai LETA.

Krievija atzinusi Girsu par bēgli un izsniegusi viņam atbilstošo apliecību.

Girss paskaidroja, ka Krievijā viņš saņēmis politisko patvērumu un beztermiņa bēgļa statusu, taču pēc gada viņam nāksies apstiprināt, ka apstākļi, kuru dēļ piešķirts statuss, nav mainījušies.  Iepriekš tika ziņots, ka Girss lūdzis politisko patvērumu Krievijā un norādījis, ka Latvijā viņš tiek vajāts politiskās darbības dēļ.

"Latvijā, kuras pilsonis es esmu, tieku vajāts par savu politisko pārliecību un darbību. Latvija ir mana mazā dzimtene, savukārt Krievija — lielā, līdz ar to šajā gadījumā Krievija ir krietni dabiskāka izvēle," – teica Girss.

Илларион Игоревич Гирс - Sputnik Latvija
Ilarions Girss lūdz politisko patvērumu Krievijā

Viņš uzskata, ka Latvijā politisku motīvu dēļ pret viņu ierosinātas trīs krimināllietas.

Pavasarī Girss pameta Latviju un apmetās Krievijā.

Pirms sākt darbu politikā Ilarions Girss vadīja juridisko biroju NOTA juridicum. Taču 2011. gadā viņš pievienojies, viņa vārdiem sakot, krievu protestu kustībai, pēc gada kluvis par partijas "Par dzimto valodu!" līdzdibinātāju, bet 2014. gadā sācis vadīt organizāciju "Russkaja zarja".

Ziņu lente
0