Valsts domes vēlēšanās līdera pozīcijā – "Vienotā Krievija"

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Centrālās vēlēšanu komisijas darbs
Krievijas Centrālās vēlēšanu komisijas darbs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmie publicētie dati, kas tika apkopoti, aptaujājot nobalsojušos, liecina, ka līdera pozīciju Krievijas Valsts domes vēlēšanās ieņem partija "Vienotā Krievija". Otrajā vietā – Liberāli demokrātiskā partija.

RĪGA, 19. septembris — Sputnik. Šādus rezultātus demonstrēja aptauja pie vēlēšanu iecirkņiem, ko pēc Fonda "Sociāli ekonomisko un politisko pētījumu institūts" pasūtījuma organizēja Krievijas Sabiedriskā viedokļa izpētes centrs, ziņo Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Otrajā vietā bija Liberāli demokrātiskā partija ar 15,3% balsu, trešajā — Krievijas Komunistiskā partija ar 14,9%. Ceturto vietu izcīnījusi "Taisnīgā Krievija" — 8,1%. Tai seko partija "Ābols" ar 3,5% balsu.

Biļetenu skaitīšana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas Valsts domes deputātu vēlēšanas notiks 145 valstīs

Aptauja notika 1000 vēlēšanu iecirkņos 73 federācijas subjektos. Pie izejas no vēlēšanu iecirkņa Krievijas Sabiedriskā viedokļa izpētes centra darbinieki piedāvāja piedalīties anonīmā aptaujā ar planšetēm (400 iecirkņi) vai aizpildīt aptaujas lapu, kas imitēja balsošanas biļetenu un pašrocīgi iemest to īpašā urnā (600 iecirkņi). Tika uzdoti jautājumi par to, kādai partijai respondents atdevis savu balsi, par viņa dzimumu un vecumu. Kopumā tika aptaujāti 112 309 cilvēki. Uz jautājumiem atbildēja 65% respondentu, bet no aptaujas atteicās 35% cilvēku, pie kā vērsās centra darbinieki.

Valsts domes — Krievijas parlamenta apakšpalātas — vēlēšanas notika 18. septembrī. Pirmo reizi kopš 2003. gada parlamenta vēlēšanas no jauna notika pēc jauktās sistēmas: 225 deputāti tika izvēlēti no partiju sarakstiem un 225 — no viena mandāta apgabaliem.

Ziņu lente
0