Krievija attiecina pārtikas embargo uz sāli

© Sputnik / Тарас Литвиненко / Pāriet pie mediju bankasСолепромысел в Крыму
Солепромысел в Крыму - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija pieņēmusi lēmumu iekļaut sāli produktu sarakstā, uz ko attiecināts embargo.

RĪGA, 14. septembris — Sputnik. Krievijas valdība iekļāvusi sāli produktu sarakstā, uz ko attiecas pārtikas produktu embargo, informē RIA Novosti. Atbilstošais lēmums publicēts tiesiskās informācijas oficiālajā porālā, dokuments stājas spēkā no 2016 gada 1. novembra.

Ierobežojumi ievešanai Krievijā attiecas uz sāli (ieskaitot galda un denaturēto sāli) un tīru nātrija hlorīdu, kā arī tā šķīdumu ūdenī ar vai bez aģentiem, kas kavē produkta salipšanu. Aizliegums attiecināts arī uz jūras ūdeni.

Maskavas Kremļa Troickas tornis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Putins pagarinājis produktu embargo līdz 2017. gada beigām

Federālā Muitas dienesta rīcībā esošie dati liecina, ka 2015. gadā vairāk nekā pusi sāls importa Krievijā nodrošināja piegādātāji no Ukrainas. Otro vietu ieņēma Baltkrievija (36,7% no kopējā importa apjoma). Sāls tika ievesta arī no Kazahstānas, Turcijas, Nīderlandes un Dānijas.

Pie tam 2015. gada sākumā Krievijas patērētāju aizsardzības organizācija Rospotrebnadzor aizliedza uzņēmumam no Ukrainas "Artemsoļ", lielākajam sāls importētājam ievest pārtikas sāli, jo uzņēmuma produkcija neatbilda Krievijā pieņemtajām prasībām. 2016. gada maijā iestāde pavēstīja, ka atklājusi ražotājam no Ukrainas piekļuvi Krievijas tirgum pārbaudes režīmā.

2014. gada augustā Krievija ierobežoja pārtikas produktu importu no valstīm, kas ieviesa pret to sankcijas sakarā ar notikumiem Ukrainā. Tika aizliegts gaļas, desu, zivju un jūras produktu, dārzeņu, augļu un piena produkcijas imports. 2015. gada jūnijā, atbildot uz rietumvalstu lēmumu pagarināt sankcijas, Krievijas valdība pagarināja pārtikas embargo termiņu uz gadu, bet šī gada jūnijā – līdz 2017. gada 31. decembrim.

Pārtikas embargo attiecināts uz ASV, ES valstīm, Kanādu, Austrāliju, Norvēģiju, Albāniju, Melnkalni, Islandi, Lihtenšteinu un Ukrainu.

Ziņu lente
0