Jūras kājnieki no Krievijas un Ķīnas piedalās kopīgās mācībās

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasУчения батальона морской пехоты Каспийской флотилии
Учения батальона морской пехоты Каспийской флотилии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Manevri "Sadarbība jūrā" Dienvidķīnas akvatorijā noritēs no 15. līdz 19. septembrim.

RĪGA, 14. septembris — Sputnik. Krievijas un Ķīnas bruņoto spēku jūras kājnieki mācību "Sadarbība jūrā 2016" ietvaros sekmīgi izpildīja vairākus uzdevumus poligonā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Klusā okeāna flotes jūras kājnieku vienības štāba priekšnieka vietnieka Sergeja Šimankina teikto.

"Mēs izpildījām vingrinājumus šaušanā ar pistoli, automātu un snaipera šauteni. Bija šaušanas mācības un šķēršļu josla, nokļūšana uz ēkas jumta un nolaišanās, kā arī desanta imitācija no helikoptera ar īpašas troses palīdzību. Tuvākajā laikā sāksies treniņi nosacīto teroristu ieņemta atbalsta punkta atbrīvošanā," – piebilda Sergejs Šimankins. 

Ķīnas armija demonstrēja Klusā okeāna flotes jūras kājniekiem bruņojuma un kara tehnikas izstādi. Tajā redzamās vienības pašlaik izmanto Ķīnas Tautas atbrīvošanas armijas Jūras kara spēku jūras kājnieki. Krievijas karavīriem tika dota iespēja aplūkot dažādus šaujamieroču, bruņumašīnu un peldlīdzekļu paraugus.

ASV armijas 173. brigādes desantnieks Bayonet Strike mācību laikā Ādažos. - Sputnik Latvija
Foto
Ādažos izsēžas amerikāņu desants

Ar mērķi piedalīties manevros Ķīnā ieradās Klusā okeāna flotes vienība – pieci kara kuģi, ko komandēja Klusā okeāna flotes Piejūras flotiles komandieris kontradmirālis Vadims Kuļits.

Aktīvie manevri notiks no 15. līdz 19. septembrim. Abu valstu vienības Dienvidķīnas jūras akvatorijā apgūs kopīgas darbības noenkurotu kuģu aizsardzībai, kuģu meklēšanu, glābšanu un konvojēšanu, kā arī sagrābta kuģa atbrīvošanu. Mācību laikā plānots veikt jūrā izvietotu mērķu raķešu un artilērijas apšaudi. Noslēguma posmā ieplānota kopīga jūras un gaisa desanta izsēdināšana nosacīti ieņemtā salā.

Manevri "Sadarbība jūrā" norisinās kopš 2012. gada, kad mācības notika aprīļa beigās Dzeltenajā jūrā netālu no Cindao pilsētas Šaņdunas provincē. Tajās piedalījās 25 kuģi un zemūdenes, 13 lidmašīnas, deviņi helikopteri un divas speciālo uzdevumu vienības.

Ziņu lente
0