Krievijas IeM iepērk izlūkrobotus

© СЕТ 1Bezvadu izlūkošanas ierīce "Sfera"
Bezvadu izlūkošanas ierīce Sfera - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izlūkroboti tiks piegādāti uz IeM resursu glabātuvi, kas atrodas Balašihā, Maskavas apgabalā.

RĪGA, 20. augusts — Sputnik. Krievijas IeM izsludināja konkursu robotu kompleksu "Sfera" iegādei, kas var veikt izlūkošanas darbus un nodot informāciju no cilvēkiem bīstamām vietām, teikts paziņojumā Valsts iepirkumu portālā.

Bezvadu izlūkošanas ierīce "Sfera" veikt 360 grādu apskati un ar pilnībā uzlādētu akumulatoru nodrošināt videoinformācijas apraidi vismaz 50 minūtes, 50 metru attālumā, bez ieslēgta apgaismojuma. Turklāt ierīce saglabā darbaspējas pēc kritiena no augstuma ne mazāk par trim metriem.

Saskaņā ar Valsts iepirkumu portālu, IeM izsludināja konkursu par ierīces viena komplekta piegādi, ko ir nepieciešams piegādāt līdz šā gada novembrim uz Centrālo IeM resursu glabātuvi, kas atrodas Piemaskavas Balašihā. Maksimālā kontrakta cena — 1,17 miljoni rubļu.

Šā gada jūnijā, ministrija pasludināja konkursu sešu komplektu "Sfera" piegādei par 7 miljoniem rubļu. Pieteicās tikai viens uzņēmums — A / S "SET —1" (Maskava), kurš nodarbojas ar speciālo tehnisko līdzekļu izstrādāšanu un ražošanu.

Ziņu lente
0