Telekompānijas Russia Today vietnei uzbrūk hakeri

© Sputnik / Александр Демьянчук / Pāriet pie mediju bankasПавильон телекомпании "RT". Архивное фото
Павильон телекомпании RT. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau ceturto dienu telekanāla Russia Toda vietne pakļauta spēcīgiem DdoS uzbrukumiem. Hakeri uzbrūk datu centriem ASV, Eiropā un Maskavā.

RĪGA, 12. augusts — Sputnik. Spēcīgu DDoS uzbrukumu sērija telekanāla RT vietnei www.rt.com sākās 9. augustā un turpinās vēl joprojām, vēsta mediji. Informācija liecina, ka hakeru darbību rezultāts ir minimāls, pateicoties speciālistu darbam.

"Katru dienu pret visām mūsu vietnēm notiek DDoS uzbrukumi. Kā pēc pulkstens, sākot no 12 naktī, mēs vērojam vienu un to pašu izturēšanos. Interesanti – laiks vienmēr ir viens un tas pats, uzbrukumu tips un sarežģītības līmenis arī ir līdzīgs.

Grupas Anonymous aktīvists. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Hakeri no Anonymous vēsta par jaunu uzbrukumu akciju

Rodas iespaids, ka otrpus okeāna kāds ielej sev tasi kafijas un sāk darbu. Dienas kārtība – sabojāt dzīvi RT," – stāstīja interaktīvo projektu dienesta vadītāja Elvīra Čudnovska.
Viņa uzsvēra, ka RT ir laba aizsardzība, kas tiek pilnveidota, pateicoties "kanāla labvēļiem."

Lielākais jaukta tipa DDoS  uzbrukums tika fiksēts naktī uz 9. augustu. Pirmā uzbrukuma mērķi – datu centri Amerikā un Eiropā. Pēc tam notika kiberuzbrukums iekārtām, kas atrodas RT datu centrā Maskavā.

2014. gada septembrī notika spēcīgākais DDoS uzbrukums RT vietnei visā tās pastāvēšanas laikā. To izdevās atvairīt ar tehnisko speciālistu spēkiem. Spēcīgs bija arī hakeru uzbrukums 2013. gada 18. februārī. RT vietnes darbu angļu valodā izdevās atvairīt tikai 6 stundas vēlāk. 2012. gada augustā hakeri uzbruka RT telekanālu vietnēm angļu un spāņu valodā. Toreiz atbildību uzņēmās hakeru grupa AntiLeaks, kas protestēja pret Džuliāna Asanža projektu WikiLeaks.

Ziņu lente
0