Maskavas atbilde uz Polijas robežas slēgšanu

© Sputnik / Aleksey Vitvitsky / Pāriet pie mediju bankasФлаг Польши
Флаг Польши - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūnija beigās Polija uz laiku apturēja vienošanās, kas ļāva Kaļiņingradas iedzīvotājiem iebraukt valstī. Vakar Krievija spēra līdzīgus soļus pret Polijas pilsoņiem.

RĪGA, 5. jūlijs – Sputnik. Jūnija beigās Polija slēdza robežu Kaļiņingradas iedzīvotājiem. Krievijas valdība ir pieņēmusi lēmumu veikt atbilstošus pasākumus attiecībā uz Polijas pilsoņiem, kas vēlas apmeklēt Kaļiņingradas apgabalu. Ierobežojumi paliks spēkā līdz brīdim, kad Polijas valdība atjaunos agrāko noteikumu darbību.

Флаг Польши - Sputnik Latvija
Polija līdz augustam ieviesusi robežkontroli

Šī gada 30.jūnijā Polijas valdība informēja Krieviju par savu lēmumu apturēt 2011. gada 14. decembrī noslēgto divpusējo starpvaldību vienošanos par kustību vietējā pierobežas zonā. Vienošanās dāvāja iespēju Kaļiņingradas apgabala iedzīvotājiem apmeklēt Polijas kaimiņu rajonus. Informācija liecina, ka šie ierobežojumi ieviesti drošības apsvērumu dēļ – sakarā ar NATO samitu Varšavā (8.-9. jūlijs) un Vispasaules Jaunatnes dienām Krakovā (26.-31. jūlijs).

"Krievija saņēma informāciju par šo vienpusējo lēmumu bez iepriekšējām konsultācijām. Turklāt nav saprotams, kāda ir saikne starp Varšavā un Krakovā organizēto pasākumu drošību un vienošanās īstenošanu, kas attiecas tikai uz Pomožes un Varmijas-Mazūrijas vojevodistēm. Esam ņēmuši vērā Varšavas apgalvojumu par ieviesto ierobežojumu īslaicīgumu, taču paskatīsimies, kā tas tiks īstenots," – teikts Krievijas Ārlietu ministrijas ziņojumā.

Vakar Gronovas caurlaides punktā autotransporta rinda no Krievijas puses sasniedza trīs kilometrus. Poļu autovadītājs informēja, ka muitnieki pārbauda pa trim automašīnām stundā, un viņam nācies stāvēt rindā vismaz 12 stundas. Polijas muitas dienests informēja, ka Krievija būtiski palēninājusi automašīnu pārbaudes procesu pie robežas.

Ziņu lente
0