Krievija izstrādā līdzekļus ASV pretgaisa aizsardzības sistēmas pārvarēšanai

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Pāriet pie mediju bankasStratēģisko raķešu karaspēku dežūras daļa. Foto no arhīva
Stratēģisko raķešu karaspēku dežūras daļa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Stratēģisko raķešu karaspēku jaunajām raķešu sistēmām nodrošinātas uzlabotas īpašības, kas dāvās iespēju pārvarēt esošo un perspektīvā gaidāmo PGA globālo sistēmu.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Krievijā norit darbi, kuru mērķis ir pilnveidot amerikāņu pretraķešu aizsardzības sistēmas pārvarēšanai paredzētos līdzekļus, ņemot vērā tās nostiprināšanu un jaunu segmentu dislokāciju Eiropā, ko veic ASV. Šo informāciju sniedza Stratēģisko raķešu karaspēku komandieris ģenerālpulkvedis Sergejs Karakajevs, vēsta RIA Novosti.

NATO militārais lokators - Sputnik Latvija
NATO vēlas uzstādīt PGA elementus Eiropā

"Neapšaubāmi, pašlaik tiek pilnveidoti mūsu starpkontinentālo ballistisko raķešu rīcībā esošie pretraķešu aizsardzības pārvarēšanas līdzekļi. Šie pasākumi tiek veikti, ņemot vērā to, ka ASV nevēlas apstāties pie sasniegtā un turpina pilnveidot savu pretraķešu aizsardzības sistēmu, tostarp arī dislocējot tās elementus Eiropā," – pavēstīja Karakajevs.

Viņš piebilda, ka jauno raķešu kompleksu izstrādes gaitā īpaša vērība tiek veltīta tieši PRA pārvarēšanas jautājumam.

"Stratēģisko raķešu karaspēku jaunajām raķešu sistēmām nodrošinātas uzlabotas īpašības, kas dāvās iespēju pārvarēt esošo un perspektīvā gaidāmo PGA globālo sistēmu. To iespējams panākt, saīsinot starpkontinentālo ballistisko raķešu starta iecirkni, kā arī pateicoties jaunajam aprīkojumam ar grūti prognozējamu lidojuma trajektoriju un jaunajiem pretraķešu aizsardzības sistēmas pārvarēšanas līdzekļiem," – atzīmēja ģenerālpulkvedis Sergejs Karakajevs.

Viņš piebilda, ka perspektīvā sagaidāmās starpkontinentālās ballistiskās raķetes ļauj ne vien nogādāt kaujas blokus pie mērķa, pārvietojoties par enerģētiski optimālām trajektorijām, bet arī izdarīt uzbrukumus no dažādiem virzieniem, tādējādi piespiežot pretinieku nodrošināt vispārēju pretraķešu aizsardzības sistēmu.

Ziņu lente
0