Līvānu novada dome: vieniem trūkst pārtikas, citi ēdienu izmet atkritumos

CC0 / pixabay / Мусор
Мусор - Sputnik Latvija, 1920, 06.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No nevajadzīgām skolēnu pārtikas pakām var vienkārši atteikties, tad tās nodos mazturīgajiem.
RĪGA, 6. aprīlis — Sputnik. Līvānu novada dome sociālajos tīklos publicējusi fotoattēlu, kurā redzama skolēna pārtikas paka, izmesta pie atkritumu konteinera.
Tā kā daudziem skolēniem valstī turpinās attālinātās mācības un pusdienas skolā viņi nesaņem, pašvaldības piešķir viņiem pārtikas pakas. To saturu pastāvīgi kritizē: vieni vecāki ir neapmierināti ar to, ka bērnus ēdina ar nepietiekami veselīgiem produktiem, citi – ar to, ka pakās nav Latvijas piena.
Tomēr noskaidrojies, ka dažas ģimenes vienkārši izmet izsniegtos produktus atkritumos.
Kāda skolēna māte ieraudzījusi pārtikas paku līdzās atkritumu konteineram pie pārtikas veikala. Šāda rīcība radīja šoku. Viņa nofotografēja izmesto ēdienu un nosūtīja fotogrāfiju skolotājam, kurš savukārt parādīja to Līvānu novada domei.
Pašvaldībā pastāstīja, ka dažas ģimenes atsakās no pārtikas pakām un tad produktus nodod ģimenēm, kam tie vairāk nepieciešami. Tomēr laikā, kad dažiem nav ko likt galdā, atrodas cilvēki, kuri ēdamo izmet.
Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem, 2019. gadā iedzīvotāji visvairāk naudas tērēja produktiem – apmēram 98 eiro mēnesī katram ģimenes loceklim, 23,3% no kopējā groza.
Ar nabadzības risku saskaras katrs piektais iedzīvotājs, turklāt valstī aug nabadzības risks ģimenēm ar bērniem. Trūcīgo ģimeņu daļa ar vienu vecāku (visbiežāk – māti) pērn sasniedza 30,6%, ar diviem vecākiem un diviem bērniem – 12,8%, ar trim un vairāk bērniem – 17,7%. Nabadzības risks bērniem vecumā līdz 17 gadiem 2019. gadā pieaudzis līdz 15,8%.
Ziņu lente
0