Latvijā sākusies vakcinācija personām vecumā no 60 gadiem

© Sputnik / Sergey MelkonovЦентр вакцинации открылся в Гастрономическом павильоне Центрального рынка в Риге
Центр вакцинации открылся в Гастрономическом павильоне Центрального рынка в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 04.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iespēja vakcinēties koronavīrusa profilaksei dāvāta vēl vienai prioritārai iedzīvotāju grupai. Latvijas veselības ministrs Daniels Pavļuts parakstījis attiecīgo rīkojumu.
RĪGA, 4. aprīlis — Sputnik. Latvijas veselības ministrs Daniels Pavļuts parakstījis rīkojumu par vēl vienas prioritāras vecuma grupas vakcinācijas sākumu – šāda iespēja radusies cilvēkiem vecumā no 60 gadiem.
​Līdz šim vakcinācijas prioritārajās grupās bija iekļauti mediķi, cilvēki vecumā no 70 gadiem, kā arī personas ar hroniskām slimībām, cilvēki, kuri mājās kopj smagi slimas personas vai dzīvo kopā ar bērniem, kam diagnosticētas hroniskas vai imūndeficīta slimības.
Sestdien Rīgā, Valmierā, Rēzeknē, Daugavpilī, Jēkabpilī, Jelgavā, Liepājā, Jūrmalā un Cēsīs darbu sāka masu vakcinācijas punkti. To darba laiks: no pl. 10.00 līdz 18.00.
Центр вакцинации открылся в Гастрономическом павильоне Центрального рынка в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 03.04.2021
Nekādas vakcinācijas bez nosūtījuma: kā strādā vakcinācijas punkti
Vakcinēties Covid-19 profilaksei šajos punktos iespējams tikai ar ģimenes ārsta norīkojumu pat gadījumā, ja pacients saņēmis īsziņu ar ielūgumu. Viņa rinda tiks atlikta uz citu dienu. Izņēmums – cilvēki ar hroniskām slimībām.
Veselības ministrs Pavļuts savā lapā Twitter pastāstīja, ka apmeklējis vakcinācijas punktu Jēkabpilī un pārliecinājies, ka vakcinētie cilvēki palikuši apmierināti. Viņš piebilda, ka saņēmis informāciju no citiem vakcinācijas punktiem un, ņemot vērā saņemtās ziņas, visas kļūmes tikšot labotas.
​Saņemtā informācija liecina, ka daži iedzīvotāji atteikušies vakcinēties ar AstraZeneca preparātu un vēlas, lai būtu iespēja vakcinēties arī darba dienās.
Tāpēc, lai vakcinācija noritētu ātrāk, darbs vismaz trīs lielos vakcinācijas centros tiks pagarināts vēl par trim dienām.
Ziņu lente
0