"Citadele" iegādāsies "ABLV Bank" hipotekāro kredītportfeli: ko tas nozīmē aizņēmējiem

© Sputnik / Sergey MelkonovБанк ABLV
Банк ABLV - Sputnik Latvija, 1920, 20.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Banka "Citadele" ir parakstījusi līgumu ar likvidējamo "ABLV Bank" par lielākās daļas tai piederošā hipotekārā kredītportfeļa iegādi.

RĪGA, 20. marts — Sputnik. Latvijas finanšu koncerns "Citadele" iegādāsies lielāko daļu likvidējamajai "ABLV Bank" bankai piederošā hipotekārā kredītportfeļa, kas aptver vairākus tūkstošus hipotekāro līgumu par kopējo summu vairāk nekā 170 miljoni eiro, vēsta Тvnet.lv.

Darījumu plānots pabeigt šā gada otrajā pusē, bet ikviens darījumā iekļautais klients individuāli tiks informēts par turpmāko rīcību. Visi kredīta līgumi paliek spēkā atbilstoši spēkā esošajiem nosacījumiem.

Экскурсия по рижскому Дому печати перед реконструкцией - Sputnik Latvija, 1920, 17.11.2020
Apturēt "Vasiļisas lāstu": bankas piedāvā finanšu sektora "kapitālremonta" remonta plānu

Ši darījuma rezultātā "Citadele" cer dabūt vairāk vietējo klientu. "Šī kvalitatīvā hipotekārā kredītportfeļa iegāde ir vēl viens solis mūsu izaugsmē un mūsu apņemšanās atbalstīt vietējos klientus," pauda bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Jūhans Okerblums. Atgādinām, ka "Citadele" arī nodarbojas ar "ABLV Bank" valsts garantēto kompensāciju sadali starp bijušajiem klientiem.

"ABLV Bank" bankas likvidators Andris Kovaļčuks uzsvēra, ka bankas galvenais mērķis bija izsniegto kredītu atgūšana, lai piesaistītu nepieciešamos līdzekļus kreditoru prasījumu apmierināšanai. Kovaļčuks nosauca ABLV hipotekāro kredītu portfeli par vienu no vērtīgākajiem aktīviem.

"Citadele Group" ir Latvijas finanšu koncerns, kas sniedz bankas pakalpojumus, kā arī finanšu un aktīvu pārvaldīšanas pakalpojumus. "Citadele Group" galvenais birojs atrodas Rīgā, bet meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Šveicē.

Европейский суд по правам человека - Sputnik Latvija, 1920, 20.11.2020
ABLV īpašnieku radītais labdarības fonds gatavo prasību ECT pret Latviju

2018. gada februārī ASV Finanšu ministrija apsūdzēja ABLV, tobrīd otro lielāko banku Latvijā, kura bija lielākā neatkarīgā privātā banka valstī, naudas atmazgāšanā, saiknē ar Ziemeļkoreju saistītām transakcijām un ierēdņu uzpirkšanā. Banka pieņēma lēmumu par pašlikvidāciju, jo to nenolēma glābt nedz ECB, nedz Latvijas Banka.

Fizisko personu noguldījumi līdz 100 tūkstošiem eiro jau tiek izmaksāti, bet lielākiem, kā arī juridisko personu noguldījumiem, tiks veikta pārbaude saskaņā ar apstiprināto metodoloģiju.

Ziņu lente
0