Kapi mājas vietā: Valsts kontrole pieķērusi Rīgas domi nevīžībā

© Sputnik / Sergey MelkonovРижская дума
Рижская дума - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts kontroles auditori iesnieguši atskaiti par revīziju Rīgas domes Īpašuma departamentā; pārbaudes rezultāts viņus ļoti pārsteidzis.

RĪGA, 18. marts — Sputnik. Rīgas domes Īpašuma departamenta darbā konstatēti pārkāpumi un trūkumi pašvaldības īpašuma pārvaldē. Valsts kontrole konstatējusi, ka trūkumi nav novērsti vairāk nekā desmit gadus, raksta Lsm.lv.

Valsts kontrole savā atskaitē norādīja, ka pilsētai piederošo īpašumu pārvaldes modelis izstrādāts jau pirms vairākiem desmitiem gadu un patlaban ir novecojis. Pagātnes vērtības ir jānomaina pret mūsdienu vajadzībām un izstrādāt jaunu modeli.

Nekustamo īpašumu saraksti pašvaldības funkciju izpildei sastādīti pirms 12 gadiem – 2009. gadā. Nekustamo īpašumu funkcionalitātes vērtējums netiek veikts 57% gadījumu," teikts pārskatā.

Панорама Риги - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2021
Rīgas dome atkal aizņemsies naudu tilta remontam

Pārbaudot pašvaldības nekustamo īpašumu datu bāzi, noskaidrojās, ka sarakstā iekļautas ēkas, kas uz vietas nav atrodamas.

Piemēram, Lizuma ielā 12 dzīvojamās mājas vietā auditori atraduši kapus.

Valsts kontrole konstatēja, ka dzīvojamā fonda attīstība aiz pašvaldības administratīvās teritorijas robežām notikusi šauras sabiedriskās grupas interesēs un rezultātā iedzīvotāju ienākumu nodokli saņem citas pašvaldības atbilstoši cilvēku deklarētajai dzīves vietai. Tāpēc iznācis tā, ka no 2015. gada pašvaldība nav saņēmusi aptuveni 1,4 miljonus eiro.

Tāpat Valsts kontroles pārskata autori uzsvēra: pašvaldība neorganizē visu ēku un ēku elementu stāvokļa mērķtiecīgas pārbaudes, piemēram, dažās pārbaudītajās ēkās novecojusi ugunsdrošības sistēma vai tās nav nemaz. Valsts kontrole ieteica Rīgas domei veikt visu savu nekustamo īpašumu revīziju, pārbaudīt ēku tehnisko stāvokli, kā arī pārvaldāmo un īpašuma esošo objektu finanšu analīzi.

Ziņu lente
0