"Biksītes 1 gab.": pasta darbinieces prasība samulsinājusi apmeklētāju

© Foto : facebook / Latvijas PastsПочта Латвии
Почта Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No janvāra stājušās spēkā jaunas prasības pasta sūtījumiem, un klientiem ar to nāksies rēķināties.

RĪGA, 18. marts — Sputnik. No gada sākuma iedzīvotājiem detalizēti jāapraksta sūtījumu saturs uz citām valstim. Pie tam pasta darbinieks var palūgt uzrādīt saturu. Ar šādu situāciju saskārusies LTV skatītāja Lidija – pasta darbinieces prasība viņu pamatīgi samulsinājusi.

Janvāra beigās Kuldīgas pasta nodaļā viņa vēlējās nosūtīt sīkpaku uz Vāciju.

"Liels bija mans apjukums un samulsums, un nesapratne, kad pasta darbiniece izpakoja sīki pa sastāvdaļām labi sakārtoto un "intīmi" Valentīndienai iepakoto paciņas saturu un lūdza sīki aizpildīt muitas deklarāciju. Piemēram, konfektes 0,2 kg, vērtība 3,00 eiro, cepumi 1,00 kg, vērtība 10,00 eiro, biksītes 1 gab.," situāciju aprakstīja Lidija.

Ar tādu prasību sieviete saskārusies pirmo reizi, viņa pat nopriecājusies, ka Covid-19 pandēmijas ierobežojumu dēļ pastā bijusi viena pati. Lai arī rindā pie durvīm viņa nostāvējusi gandrīz pusstundu, viņa savāca sūtījuma saturu, ko negribēja demonstrēt, un sašutusi izskrēja no nodaļas.

"Latvijas pasts" skaidro, ka nesen stājušās spēkā jaunas prasības, ar kurām turpmāk pasta klientiem būs jārēķinās.

"Jā, stājās spēkā no šī gada 1.janvāra, kad mums citu valstu operatori pieprasa smalki visus sūtījumu aprakstus. Un tas pats ir arī pretējā virzienā. Mēs arī pieprasām visiem pasta operatoriem aprakstīt smalki, kas ir sūtījuma saturā," atklāja "Latvijas pasts" Muitas pakalpojumu daļas vadītāja Ieva Ilstere.

Tiesa, viņa piezīmēja, ka tik detalizēts apraksts – burtiski pa gramiem - varētu arī nebūt vajadzīgs sūtījumiem uz Vāciju.

Банковская карта на клавиатуре - Sputnik Latvija, 1920, 06.03.2021
ES uzbrūk tirdzniecībai tīmeklī: no patērētājiem "nokāsīs" 7 miljardus eiro

"Bet tas neaizliedz pasta darbiniekam vērst uzmanību, skatīties, vai ir kaut kādas nianses saistībā ar šo sūtījumu. Un tad var lūgt atvērt, pārliecināties, vai konkrētā sūtījuma saturs atbilst informācijai uz sūtījuma," pastāstīja Ilstere.

Tātad klientu pašu interesēs ir tās saturu aprakstīt iespējami detalizētāk. Iemesli saistīti ar aviopārvadājumu drošību.

"Daudzi sūtījumi vienā maisā, kas nonāk lidmašīnā. Pirms lidmašīnas tiek veiktas divās vietās sūtījuma skenēšana. Un, ja kādā no šiem punktiem konstatē, ka viens sūtījums ir nedrošs uzkraušanai uz gaisa kuģa, tad apturēs visu to maisu, viss maiss nonāks atpakaļ, un cietīs daudzi klienti," klāstīja pasta pārstāve.

Ziņu lente
0