Krievija gatavo likumprojektu paketi žurnālistu, mediju un auditorijas aizsardzībai

© Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 15.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova komentēja Krievijas interneta satura bloķēšanu Rietumos un apsolīja izbeigt "šo bezgalīgo, neiespējamo patvaļu".

RĪGA, 15. marts — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova televīzijas kanāla "Rossija 1" ēterā paziņoja, ka Krievijas interneta satura bloķēšana no Rietumu puses demonstrē to "amorālo uzvedību", raksta RIA Novosti.

Krimas atkalapvienošanās ar Krieviju kārtējā gadadienā Google patvaļīgi uzstādīja vecuma ierobežojumu YouTube publicētajai Andreja Kondrašova dokumentālajai filmai "Krima. Ceļš uz Dzimteni", it kā tajā esošo "vardarbības ainu" dēļ. Pēc tam sociālais tīkls Instagram daļēji bloķēja Valsts televīzijas kanāla "Krim 24" kontu.

Savā Facebook lapā Zaharova publicējusi ierakstu, kurā teikts, ka kādi moderatori patvaļīgi un neapdomāti administrē digitālo saturu bez jebkāda tiesas vai kompetentas iestādes lēmuma. Vienlaikus pašas platformas turpina smīdināt pasauli ar aicinājumiem saglabāt internetā brīvību un runām par satura ierobežojumu izplatīšanas kaitīgumu.

Diplomāte uzskata, ka tas ir smieklīgi, jo no augstiem ideāliem nav palicis ne pēdas – "tos noskalojis pašu platformu nevēlamo kontu un satura bloķējumu un tīrīšanu vilnis."

Zaharova paziņoja, ka ar šādiem izlēcieniem Rietumi savām rokām ir paātrinājuši to, kam Krievijā ilgu laiku nevarēja uzdrošināties.

Учебники на русском и латышском языках - Sputnik Latvija, 1920, 24.11.2019
Krievija atradusi iespēju aizsargāt krievu valodu Baltijas valstīs

"Taču ir pienācis laiks ieviest regulatīvus pasākumus un sākt regulēt interneta telpu tajā, kas attiecas uz amerikāņu interneta monopolu darbību," uzsvēra Zaharova, apsolot, ka ieplānota likumprojektu pakete aizsargās gan Krievijas žurnālistus, gan Krievijas medijus un auditoriju.

"Mēs visu laiku spriedām, kā to uztvers, vai tik mēs paši nepārkāpsim kādus principus? Nē, nepārkāpsim, jo tos jau sen ir sagrāvuši kolektīvie Rietumi... Pašlaik tiek sagatavota vesela dokumentu un likumprojektu pakete, kuri pasargās gan Krievijas žurnālistus, gan Krievijas masu informācijas līdzekļus un, protams, mūsu auditoriju no šīs bezgalīgās, neiespējamās patvaļas," izskaidroja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve.

Ziņu lente
0