Valdība nav sasniegusi mērķi: žurnālisti pārrunāja kratīšanas un pratināšanas

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovСопредседатель РСЛ Мирослав Митрофанов (в центре) возле памятника Свободы в Риге 16 марта 2020 года
Сопредседатель РСЛ Мирослав Митрофанов (в центре) возле памятника Свободы в Риге 16 марта 2020 года - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievvalodīgie žurnālisti apgalvo, ka Latvijas varas nav sasniegušas vēlamo mērķi, kura dēļ tika veiktas kratīšanas, pratināšanas un aizturēšanas.

RĪGA, 14. marts — Sputnik. Latvijas Krievu savienības 13. martā rīkotajā konferencē "Represijas pret krievu žurnālistiem Latvijā" žurnālisti pastāstīja, ka Latvijas vara nav sasniegusi izvirzīto mērķi – tai neizdevies piespiest viņus klusēt.

Konferencē piedalījās krievvalodīgie žurnālisti no Latvijas, Krievijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas un Beļģijas, kā arī tiesībaizsardzības organizāciju pārstāvji - Krievijas Sabiedriskās palātas locekle Marija Butina, Informācijas aģentūras Baltnews galvenais redaktors Andrejs Starikovs, Tautiešu atbalsta un tiesību aizsardzības fonda izpilddirektors Vladimirs Pozdorovkins un citi.

Исполнительный директор МИА Россия сегодня, член СПЧ Кирилл Вышинский - Sputnik Latvija, 1920, 12.03.2021
EDSO uzmanības lokā: Krievija neļauj aizmirst žurnālistu vajāšanu Latvijā

Latvijas Krievu savienības (LKS) līdzpriekšsēdētājs, Rīgas domes deputāts Miroslavs Mitrofanovs sarunā ar RIA Novosti pastāstīja, ka konferences laikā kolēģi apmainījušies ar pieredzi.

Tostarp citu valstu pārstāvji noklausījās, kā Latvijā specdienesti apspieda žurnālistus, kuri sadarbojas ar aģentūru "Rossija Segodņa", kā veica kratīšanu, aizturēja, nopratināja.

Pēc Mitrofanova teiktā, visprecīzāk konferenci rezumēja publicists Vladimirs Lindermans. Viņš paziņoja, ka Latvijas varas iestādes vēlas piespiest krievu žurnālistus pamest profesiju un klusēt. Taču tās nav sasniegušas savu mērķi. Krievvalodīgie žurnālisti turpinās strādāt par spīti visiem apstākļiem.

3. decembrī VDD organizēja kratīšanas, izņēma tehniku, aizturēja un nopratināja virkni krievvalodīgo žurnālistu, kuri sadarbojas ar portāliem Baltnews un Sputnik kā ārštata darbinieki.

Мария Бутина вышла на одиночный пикет к Дому Приемов МИД против травли работников российских СМИ в Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 02.02.2021
Marija Butina piketē pie Krievijas ĀM ēkas Latvijas žurnālistu atbalstam

Žurnālistiem izvirzītas apsūdzības saskaņā ar Latvijas Krimināllikuma 84. pantu – par Eiropas Savienības sankciju režīma pārkāpšanu. Pēc nopratināšanas žurnālistiem aizliegts pamest valsti. Viņiem var draudēt sods – no naudas soda līdz brīvības atņemšanai. Sputnik Latvija un Baltnews ir saistīti ar starptautisko ziņu aģentūru "Rossija segodņa", kuras ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs iekļauts ES sankciju saraksta. Individuālās sankcijas nevar tikt attiecinātas uz visiem, kas sadarbojas ar mediju holdingu.

Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana pauda cerību, ka Krievija atbildēs uz krimināllietām pret krievvalodīgajiem žurnālistiem.

Ziņu lente
0