Latvijas eksprezidenti pastāstīja par pašsajūtu pēc pirmās potes pret Covid-19

CC BY-SA 2.0 / Valsts kanceleja / Aivis Freidenfelds / Ministru prezidenta tikšanās ar eksprezidentiЭкс-президент Латвии Вайра Вике Фрейберга, архивное фото
Экс-президент Латвии Вайра Вике Фрейберга, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā Vīķe-Freiberga, Bērziņš, Vējonis, Ulmanis un Zatlers jūtas pēc vakcinācijas ar AstraZeneca preparātu.

RĪGA, 8. marts — Sputnik. Februārī pirmo vakcīnas devu pret Covid-19 ar preparātu AstraZeneca saņēmušas valsts pirmās personas un bijušie prezidenti Guntis Ulmanis (81 gads), Vaira Vīķe-Freiberga (83 gadi), Valdis Zatlers (65 gadi) un Andris Bērziņš (76 gadi) un Raimonds Vējonis (54 gadi).

Viņi pastāstīja LTV, kā jūtas pēc vakcinācijas, raksta Rus.lsm.lv.

Vaira Vīķe-Freiberga paziņoja, ka dzirdēja par to, ka pēc potes cilvēks varētu justies saguris, tātad viņa nolēma izmantot šo attaisnojumu, lai pavadītu vienu dienu gultā ar grāmatu, nepiedaloties nekādās "Zoom" konferencēs.

Российская вакцина Гам-Ковид-Вак (Sputnik V)  - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2021
Vakcīna "Sputnik V" reģistrēta jau 46 pasaules valstīs

Vīķe-Freiberga arī atzīmēja, ka viņai uznāca lēkme locītavu sāpēm, bet tā ka tādas viņai uznāk pirms sniegputeņiem, viņa nevar apgalvot, ka tas bija saistīts ar poti.

Par savu pašsajūtu pastāstīja arī Andris Bērziņš. Pēc viņa vārdiem, viņš neatzīmēja nekādu īpašu simptomu. Eksprezidents turpinājis saimniecības darbus savās lauku mājās un juties kā pēc jebkuras citas potes.

Guntis Ulmanis arī paziņoja, ka jūtas labi. To pašu teica arī Zatlers. Viņš arī atzīmēja, ka viņam esot prieks, ka viņš ir viens no tiem, kas rada pūļa imunitāti.

Tikai Vējonim bija nepatīkama sajuta injekcijas vietā.

Atgādinām, ka aizvadītajā nedēļā Latvijā tika vakcinēti 19 217 cilvēku. Pirmo poti saņēmuši 18 242 cilvēku, bet otro vakcīnas devu - 975 Latvijas iedzīvotāji.

Ziņu lente
0