Sola pabalstu 500 eiro apmērā: Rīgā aktivizējušies viltus sociālā dienesta darbinieki

© pixabay / FirmBeeЖенские руки с гаджетами
Женские руки с гаджетами - Sputnik Latvija, 1920, 25.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā ir bijuši gadījumi, kad bērnu vecākiem zvanīja krāpnieki ar piedāvājumu pārskaitīt vienreizējo ģimenes pabalstu, taču tam ir nepieciešama piekļuve bankas kontam.

RĪGA, 25. februāris — Sputnik. Viltus sociālā dienesta darbinieki zvana rīdziniekiem, solot tiem 500 eiro kā vienreizējo ģimenes pabalstu, raksta Riga.lv. Ar paziņojumiem par šādiem incidentiem Rīgas domes Labklājības departamentā vērsās Rīgas iedzīvotāji. Vecākus aicina būt uzmanīgiem un neizpaust svešiniekiem savus personas datus, tai skaitā dzīvesvietas adresi.

Departamentā uzsvēra, ka sociālā dienesta darbinieki nepieprasa iedzīvotājiem piekļuvi internetbankai. Tāpat darbinieki vienmēr sāk sarunu latviešu valodā un tikai sarunas gaitā pāriet uz cilvēkam saprotamu valodu. Sociālie darbinieki obligāti nosauc savu vārdu un uzvārdu, kā arī paziņo no kāda Rīgas Sociālā dienesta teritoriālā centra zvana.

Пожилые женщина сидят на скамейке, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 24.02.2021
Pensionāriem piešķirs 100 miljonus eiro, bet pabalstus saņems ne visi: kādi ir varianti

Turklāt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra automātiski ieskaita pabalstu 500 eiro apmērā par katru bērnu tajā kredītiestādes kontā, kurā vecāks jau saņem ikmēneša pabalsti.

Jāatzīmē, ka pēdējā laikā Latvijā ir palielinājies krāpnieku skaits, tie izgudro arvien jaunas shēmas, kā izvilināt naudu no iedzīvotājiem. Departamentā lūdz brīdināt savus vecākos radiniekus vai kaimiņus, jo tieši šīs vecuma kategorijas cilvēki kļūst par noziedznieku upuriem. Ja kāds no jūsu tuviniekiem jau ir saskāries ar noziedzīgu shēmu, nekavējoties jāpaziņo par to Valsts policijai.

Covid-19 pandēmijas laikā Rīgas Sociālais dienests apturēja apmeklētāju pieņemšanu klātienē, taču departamentā atzīmēja, ka ar speciālistiem vienmēr var sazināties pa tālruni vai pa e-pastu. Sociālā dienesta tālruņa numurs ir 67105048, bet teritoriālā centra tālruņa numuru un adresi var uzzināt Labklājības departamenta mājaslapā sadaļā "Rīgas Sociālais dienests".

Ziņu lente
0