Izpirkuši kurjeri: kāpēc Latvijā vairs nav lētu automobiļu

© Sputnik / Илья Наймушин / Pāriet pie mediju bankasАвтомобильный рынок
Автомобильный рынок - Sputnik Latvija, 1920, 19.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā vairs nav iespējams nopirkt lētu lietotu automašīnu - tās izpirkuši pārtikas piegādes servisu kurjeri.

RĪGA, 19. februāris - Sputnik. Pārtikas piegādes servisi jūtami ietekmēja lietoto auto tirgu Latvijā, pastāstīja Latvijas Transportlīdzekļu tirgotāju asociācijas valdes loceklis Aldis Čīma radio Baltkom ēterā.

Lietotu auto tirgus Latvijā ir atdzīvojies jau pērnā gada maijā – iedzīvotāji sāka izpirkt automašīnas ar vērtību līdz 2 tūkstošiem eiro, lai nelietotu sabiedrisko transportu.

Čīma uzskata, ka pieprasījums pēc lētiem lietotiem automobiļiem uzsilda pārtikas piegādes servisi - to darbinieki pērk lietotus auto, lai izmantotu kā darba transportu.

Акция протеста на набережной 11 Ноября в Риге.  - Sputnik Latvija, 1920, 14.12.2020
Protesti Rīgā: Latvijas varas patiesie ienaidnieki nav nedz masku nīdēji, nedz krievi

"Tāda tendence pastāv, no tirgus tādi auto pazuduši. Ārpus Rīgas tie vēl ir pieejami, bet Rīgā vairs nē. Es to varu apgalvot, es aprunājos ar dažiem kolēģiem. Tas, protams, nav mūsu segments – autotirgotāji galvenokārt importē automašīnas no Eiropas. Par 1500 eiro jums auto, ja to tā varētu nosaukt, neatvedīs. Attiecīgi, automobiļus, kas šeit jau sen bijuši, var teikt, piebeidz. Tos pērk tie paši studenti no trešajām valstīm, kuri ierodas pie mums nopelnīt un mācīties, un viņi ļoti žigli izmanto šo transportu pārtikas piegādei," stāsta Čima.

Turklāt, pēc viņa domām, šāds pieprasījums pēc neekoloģiskiem automobiļiem neietekmē apkārtējo vidi.

"Tie taču nestāvēja pie žoga, bet tagad tos nopirka un sāka izbraukt ar tiem ielās. Tie brauca. Cilvēki vienkārši nopirka auto, un vecos auto, teiksim tā, atdeva piegādei," - viņš paskaidroja.

Latvijā autoparka vidējais vecums ir 14 gadi. Praktiski visi automobiļi no Latvijā reģistrētajām mašīnām vai nu jau ir aizliegti, vai nu jau tuvākajā laikā tiks aizliegti izmantošanai Eiropā.

Ziņu lente
0