Jauns antirekords: kā Latvijas iedzīvotāji vērtē Kariņa valdības darbu

© AFP 2023 / OLIVIER HOSLETПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas valdības darba vērtējuma indekss ir sasniedzis zemāko atzīmi par visu Ministru kabineta darbības laiku Krišjāņa Kariņa vadībā.

RĪGA, 13. februāris — Sputnik. Janvārī Kariņa valdības darbības vērtējuma indekss turpināja samazināties, parādīja pētījumu centra SKDS aptauja. Rezultātus publicēja centra direktors Arnis Kaktiņš mikroblogā Twitter.

"Janvārī pasliktinājies valdības darba vērtējuma indekss, jo daļa drīzāk neapmierināto ir kļuvuši ļoti neapmierināti. Ja decembrī 27% bija pilnībā neapmierināti, tad janvārī tādi jau ir 37%. Savukārt apmierināto īpatsvars nav īpaši mainījies (attiecīgi 22% un 24%)," uzrakstīja Kaktiņš.

​Kopējais valdības darba vērtēšanas indekss 2021. gada janvārī sasniedza -41 punktu, tas ir zemākais rezultāts kopš 2019. gada janvāra. Līdz šim sliktākais bija -38 punkti 2019. gada decembrī.

Augstākais rādītājs bija 2020. gada martā, taču arī tad tas sasniedza tikai -9 punktus.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, Latvijas valdība tiek pakļauta nopietnai kritikai neefektīvas pandēmijas apkarošanas dēļ – neskatoties uz stingriem ierobežojumiem, neizdodas panākt ilglaicīgu saslimstības samazinājumu. Gan opozīcija, gan biznesa pārstāvji, gan vienkāršie Latvijas iedzīvotāji apšauba veikto pasākumu lietderību. Piemēram, ar 11. februāri uz Latviju var ieceļot tikai svarīgu iemeslu dēļ, taču pēc fakta robežsargiem ir pienākums laist valstī visus ES pilsoņus.

Ziņu lente
0