Būs jārunā krieviski: vakcinācijas kampaņai Latvijā jāaptver visa sabiedrība

© REUTERS / INTS KALNINSМедицинский сотрудник на вакцинации от COVID-19 в госпитале Вентспилса
Медицинский сотрудник на вакцинации от COVID-19 в госпитале Вентспилса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakcinācijas birojā plāno sniegt informāciju par "drošu vakcīnu" arī krievu valodā.

RĪGA, 30. janvāris - Sputnik. Covid-19 pandēmijas sākumā sabiedriskie darbinieki un politiķi sūdzējās par to, ka Latvijas iedzīvotāju krievu daļa nav pietiekami informēta par epidēmiju, jo informācija galvenokārt tiek sniegtā latviešu valodā. Taču tā nevar notikt ar vakcinācijas kampaņu. Vakcinācijas birojā sola sniegt izsmeļošas ziņas krievu valodā, ziņo Mixnews.lv.

Люди в защитных масках на улице Женевы - Sputnik Latvija
Viedoklis
Rietumi gatavi karot par vakcīnu

Saskaņā ar Latvijas valdības apstiprināto vakcinācijas plānu līdz vasaras beigām jābūt vakcinētiem 70% valsts iedzīvotāju. Bez krievvalodīgo piesaistīšanas, kas veido gandrīz 40% iedzīvotāju, tik daudz cilvēku vakcinēt nesanāks.

Tāpēc, kā pastāstīja jaunā vakcinācijas biroja vadītāja Eva Juhņeviča intervijā Radio Baltkom, tās resorā tiek izstrādāts plāns, kā izveidot dialogu ar sabiedrību. Saskaņā ar to, tiem, kuri šajā sabiedrībā runā krievu valodā, ir paredzēta "atsevišķa komunikācija", kuras īstenošanai norīkos speciālo biroja pārstāvi.

Turklāt Jukņeviča uzsvēra, ka vakcinācija ir pilnīgi brīvprātīgs process. Bet biroja uzdevums ir sniegt cilvēkiem informāciju par "drošu vakcīnu, lai cilvēks pats varētu pieņemt apzinātu lēmumu".

Iepriekš veselības ministrs Daniels Pavļuts atzīnās, ka lielu vakcīnu skaitu Latvija varēs saņemt ne agrāk kā aprīlī, tad valstī varēs uzsākt vērienīgu vakcināciju.

Вакцинация от COVID-19 - Sputnik Latvija
Latvijā nevar organizēt pat apakšbikšu tirdzniecību: Ušakovs komentēja vakcināciju

Saskaņā ar valdības apstiprināto vakcinācijas plānu otrajā ceturksnī Latvija kopumā saņems 1 757 831 vakcīnu pret Covid-19 devu. Plānots saņemt 751 122 AstraZeneca ražošanas vakcīnas devas, 344 410 Pfizer un BioNTech ražošanas vakcīnas devu, 199 783 Moderna ražošanas vakcīnas devu, 231 200 Janssen Pharmaceutica NV ražošanas vakcīnas devu un 231 316 CureVac ražošanas vakcīnas devu.

Jaunajā vakcinācijas plānā norādīts daudz mazāks AstraZeneca vakcīnu piegādes apjoms šī gada pirmajā ceturksnī. Iepriekšējais plāns, izstrādāts agrākās veselības ministres Ilzes Viņķeles vadībā paredzēja, ka pirmajā ceturksnī Latvija saņems 423 957 AstraZeneca vakcīnas, bet jaunajā plānā paredzēta tikai 108 791 deva.

Ziņu lente
0