Rēzeknes iebiezināto pienu vairs neražo Latvijā, tikai pārdod

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasМолочный комбинат
Молочный комбинат - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iedzīvotājus ieinteresējis jautājums, kāpēc labi pazīstamo Rēzeknes iebiezināto pienu vairs neražo Latvijā.

RĪGA, 29. janvāris — Sputnik. Daudzus kopš bērnības iepriecina nevis Latvijas ražotājs, bet gan igauņi, kuri pacentušies atveidot iemīļoto iepakojumu un pat apgalvo, ka saglabājuši slavenā Rēzeknes iebiezinātā piena garšu, stāsta BВ.lv, atsaucoties uz Skaties.lv, kur raidījuma Bez Tabu skatītājs uzdevis jautājumu: kāpēc Latvijas iebiezinātais piens vairs netiek ražots Latvijā.

Patiešām, Rēzeknes iebiezinātais piens, ko, spriežot pēc nosaukuma, vajadzētu ražot Rēzeknē, tagad top Igaunijā, uzņēmumā "Polven Foods" pēc SIA "Polven", igauņu uzņēmuma pārstāvja, pasūtījuma. Tiesa, to ražo nevis konservu bundžās, bet paciņās, kādās ierasts redzēt majonēzi.

Produkta "Rēzeknes leģenda" iepakojums vizuāli atgādina Rēzeknes iebiezināto pienu, ko ražoja Latvijas PSR laikā Rēzeknes piena konservu kombinātā. Vēl vairāk, uz tagadējā iepakojuma rakstīts "leģenda kopš 1957. gada".

Informācija par produkta garšu un sastāvu sniegta apskatā, kas publicēts amatieru izstrādātajā Rēzeknes piena konservu kombināta vietnē-muzejā.

Tikai "leģendu" vairs neražo Latvijā no 2001. gada, pats piena konservu kombināts ir katastrofālā stāvoklī.

Tomēr SIA "Polven" raidījumam "Bez Tabu" paziņoja, ka brends "Rēzeknes Leģenda" reģistrēts Latvijas Patentu birojā kā figurāla preču zīme.

Uzņēmuma pārstāvis piebilda, ka viņi smēlušies iedvesmu no Rēzeknes iebiezinātā piena un pacentušies izstrādāt ne tikai oriģinālam tuvu iepakojumu, bet arī radīt to pašu produkta garšu, kas priecējusi patērētājus desmitiem gadu.

Rēzeknes piena konservu kombināts bija pirmais lielais piena konservu kombināts Latvijā. Darbu tas sāka 1957. gada novembrī, taču diemžēl kļuva maksātnespējīgs 2001. gada 23. jūlijā.

Ziņu lente
0