Atnācis uz veikalu maskā un dabūjis sodu: kā rīdzinieks palika bez 20 eiro

© Sputnik / Sergey MelkonovПервый снег в Риге
Первый снег в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīdzinieks iegājis veikalā ar masku uz sejas. Noskaidrojās, ka viņš tomēr pārkāpis noteikumus. Kā tas noticis?

RĪGA, 22. janvāris — Sputnik. Kāds rīdzinieks savā lapā sociālajā tīklā Facebook publicējis video ierakstu no veikala, kur viņš saņēma sodu – 20 eiro par Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviesto noteikumu pārkāpumu.

Vīrietis ieradies veikalā saskaņā ar noteikumiem – maskā, tomēr policisti tik un tā atraduši, kur "piekasīties". Izrādās, maska uzlikta šķībi.

Tas, ka vīrietis nēsā brilles, kas maskas nēsātājiem aizsvīst, varas pārstāvjus nesamulsināja. Maskai ir pilnībā jāaizklāj deguns. Ja tā pie viena aizsedz acis – tā vairs nav likumsargu problēma.

Tā nu par savu netīšo "koviddisidenta" soli vīrietim nācās šķirties no 20 eiro.

"20 eiro soda nauda par to, ka viņiem veikalā nepatika, kā man maska uzlikta. Tā, sak, neesot aizklājusi visu degunu," bija sašutis jaunizceptais "disidents".

Atgādināsim, ka, pēc zinātnieku domām, neizdodas pilnībā novērtēt masku efektivitāti, tāpēc ka nav zināms, cik godprātīgi tās nēsā cilvēki. Speciālisti uzskata, ka, pareizi nēsājot šo individuālās aizsardzības līdzekli pandēmijas laikā, maskas palīdz pasargāties no infekcijas, taču pie tam mutei un degunam jābūt aizsegtam.

Ziņu lente
0