Vai valdība respektē sabiedrības viedokli: ko domā Latvijas iedzīvotāji

© Sputnik / Sergey MelkonovАкция протеста на набережной 11 Ноября в Риге.
Акция протеста на набережной 11 Ноября в Риге.  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Latvijas vadība nerespektē sabiedrības viedokli; kā šīs aptaujas rezultātus ietekmēja pandēmija.

RĪGA, 20. janvāris - Sputnik. Lai gan lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka varas iestādes nerespektē sabiedrības viedokli, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, cilvēku īpatsvars ar pretējo viedokli nedaudz palielinājies. Par to liecina 2020. gada decembrī veiktā SKDS aptauja.

"Nav tā, ka Covid-19 batālijas un ar to saistītā ekonomiskā krīze līdz decembra vidum būtu izsaukusi lielus sabiedrības dusmu uzplūdus pret varu. Lai gan jautājumā, vai vara kopumā respektē sabiedrību, decembrī tikai 19% atbildēja apstiprinoši, tas ir mazliet vairāk nekā iepriekš," raksta Twitter SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

​Patiešām, pērn un pagājušajā gadā to cilvēku īpatsvars, kuri uzskatīja, ka valsts vadība respektē sabiedrību, bija tikai 14%, bet 2017. gadā - 12%. Vismazākais šis rādītājs bija 2009. gadā.

Attiecībā uz tiem, kuri jūt varas necieņu pret sabiedrību, šogad tādu ir 76%, bet pērn bija 82%.

Neuzticība varas iestādēm un to paziņojumiem sakarā ar pandēmiju grauj kampaņu cilvēku vakcinēšanai pret jauno koronavīrusu. 2020. gada beigās sākusies mediķu masveida vakcinācijas kampaņa, taču vairums Latvijas iedzīvotāju ir pārliecināti, ka prioritārajā kārtībā jāvakcinē politiķi, lai tie varētu parādīt sabiedrībai piemēru.

Ziņu lente
0