Vakcinācijas procesā Latvijā varētu iesaistīt armiju

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер Кришьянис Кариньш ("Новое Единство") и министр обороны Артис Пабрикс ("Для развития/За!") у памятника Свободы в День Лачплесиса
Премьер Кришьянис Кариньш (Новое Единство) и министр обороны Артис Пабрикс (Для развития/За!) у памятника Свободы в День Лачплесиса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāju vakcinācijas procesā varētu piedalīties pašvaldību civilās aizsardzības komitejas un valsts bruņotie spēki.

RĪGA, 12. janvāris — Sputnik. Premjerministrs Krišjānis Kariņš apspriedīs ar jauno veselības ministru Danielu Pavļutu iespēju piesaistīt Nacionālos bruņotos spēkus vakcinēšanas procesam, politiķis paziņoja intervijā izdevumam Latvijas Avīze.

Медицинский сотрудник на вакцинации от COVID-19 в госпитале Вентспилса - Sputnik Latvija
Publicēts vakcinācijas tempu grafiks Latvijā, Lietuvā un Igaunijā

Vakar Latvijā sākās medicīnas darbinieku vakcinācija. Kariņš, kurš iepriekš atstādināja no posteņa veselības ministri Ilzi Viņķeli, jo nebija apmierināts ar vakcinācijas tempiem valstī, plāno apspriest armija iesaistīšanu procesā ar jauno ministru.

"Šobrīd valdībā iesniegtais vakcinācijas plāns to gan neparedz, bet šo iespēju noteikti apspriedīšu ar jauno veselības ministru Danielu Pavļutu," apgalvoja valdības vadītājs.

Atzīmēsim, ka aizsardzības ministrs Artis Pabriks iepriekš norādīja, ka ir gatavs darbam, ja valdība ieviesīs stingrākus pasākumus Covid-19 izplatības ierobežošanai, un piesaistīt zemessargus situācijas kontrolei. Pēc Viņķeles atstādināšanas Kariņš pat piedāvāja viņas posteni Pabrikam, tomēr politiķis no šī amata atteicās un ieteica premjeram pašam uzņemties veselības ministra pienākumus.

Nepieciešama centralizācija

Intervijā Kariņš atzīmēja, ka ir jāizveido cilvēkiem ērti pieejami vakcinācijas centri, kā arī jānodrošina savlaicīga cilvēku apziņošana par to, ka viņi var saņemt vakcīnu. Pēc viņa domām, procesu var uzlabot, ja tajā tiks iesaistītas pašvaldību civilās aizsardzības komisijas, kas varētu sniegt atbalstu loģistikas jautājumos.

Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
"Tas ir nepiedodami un nepieņemami": premjers neapmierināts ar vakcinācijas gaitu

"Šobrīd iesniegtais plāns paredz pilnīgu vakcinācijas procesa decentralizāciju. Tas nozīmē, ka nav viena atbildīgā. Tas nav pareizi, tāpēc nepieciešams izveidot centralizētu darba organizāciju," teica premjerministrs.

"Mēs esam atkarīgi no vakcīnu ražotāju piegāžu tempiem, un tie ir mainīgi, tāpēc mēs nevaram paredzēt, cik daudz vakcīnu kurā nedēļā tiks atsūtītas, taču mums ir jāizdara tas, kas ir atkarīgs no mums, lai, tiklīdz tās ir atvestas, varam ātrā tempā nodrošināt vakcinēšanu," piezīmēja politiķis.

Svētdien Latvijā bija vakcinēti 6 583 cilvēki – 5120 mediķi un 1463 veselības aprūpes iestāžu darbinieki.

Ziņu lente
0