Publicēts vakcinācijas tempu grafiks Latvijā, Lietuvā un Igaunijā

© REUTERS / INTS KALNINSМедицинский сотрудник на вакцинации от COVID-19 в госпитале Вентспилса
Медицинский сотрудник на вакцинации от COVID-19 в госпитале Вентспилса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakcinācijas tempi Lietuvā un Igaunijā pagaidām ir krietni vien lielāki nekā Latvijā.

RĪGA, 11. janvāris — Sputnik. Pagaidām kaimiņi – Lietuva un Igaunija – ievērojami apsteidz Latviju vakcinācijas procesā pret koronavīru. Par to liecina grafiks, ko publicēja sociologs Jānis Hermanis savā lapā Twitter.

Vakcinācijas tempu grafika dati atbilst informācijai par 9. janvāri.

Atgādināsim, ka piektdien, 8. janvārī izskanēja informācija par to, ka diennakts laikā vakcinēti vien 722 cilvēki, par 12 cilvēkiem mazāk nekā dienu iepriekš.

​Tobrīd kopumā bija vakcinēti 6072 cilvēki – ārsti un citi veselības aprūpes iestāžu darbinieki.

Lielākais vakcinēto personu skaits fiksēts 5. janvārī – vakcīnas saņēmuši 888 cilvēki. Pēc tam rādītājs pakāpeniski samazinājās. Vismazākais vakcinēto personu skaits fiksēts 28. decembrī – tikai 594 cilvēki.

Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija
Temperatūra un roku tirpšana: Austrumu slimnīca noliedz problēmas pēc vakcinācijas

8. janvārī Latvijas Veselības ministrija pieņēma lēmumu par visu medicīnas darbinieku brīvprātīgu vakcināciju. Sestdien, 9. janvārī Latvijā sākās ģimenes ārstu vakcinēšana.

Dažādi vērtējumi liecina, ka kolektīvās imunitātes saņemšanai nepieciešams, lai noturību pret infekciju iegūtu, proti, vakcinētos vai pārslimotu 60-80% iedzīvotāju. Speciālisti vērtē, ka Latvijai izredzes sasniegt tādu efektu nav lielas – ņemot vērā izvēlēto vakcīnu efekticitāti, iedzīvotāju struktūru valstī un to, cik liels skaits iedzīvotāju nevēlas vakcinēties.

Ziņu lente
0