Latvijā taps bezceļa elektriskais skrejritenis armijas vajadzībām

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasПункты проката электросамокатов
Пункты проката электросамокатов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Elektriskais skrejritenis Mosphera spēs pārvarēt 100 kilometrus ar vienu akumulatora lādiņu un sasniegt līdz 50 km/h ātrumu.

RĪGA, 4. janvāris – Sputnik. 2021. gada janvārī plānots sākt bezceļa elektriskā skrejriteņa Mosphera ražošanu. Tos izstrādās uzņēmums Wolftrike, stāsta RG.ru.

Plānots, ka 2021. gada maijā klienti saņems pirmos eksemplārus, pastāstīja kompānijas dibinātājs Klāvs Ašmanis. Pēc viņa vārdiem, universālos elektriskos skrejriteņus varēšot izmantot gan patrulēšanai, gan arī militāro bāzu un pagaidu lidostu iekšējai mobilitātei. Elektriskā skrejriteņa militārajai modifikācijai būšot paredzēta iespēja pieslēgt piekabi ar augstu kravnesību, ar kuru pārvietot cilvēkus un tehniku, atzīmēja Ašmanis.

Ar pilnu akumulatoru var pārvarēt 100 kilometrus ceļa ar jebkādu segumu un sasniegt līdz 50 km/h ātrumu. Līdztekus Mosphera būs paredzēta iespēja patstāvīgi izvēlēties riepu tipu, arī ar radzēm, braucieniem ziemas periodā.

Ašmanis paziņoja, ka elektriskā skrejriteņa galvenie pasūtītāji būs ES un NATO dalībvalstu karavīri. Par tiem ļoti ieinteresējušies arī lauksaimnieki.

Ziņu lente
0