Stājušās spēkā jaunas nodokļu likmes autoīpašniekiem

© Sputnik / Илья Наймушин / Pāriet pie mediju bankasАвтомобильный рынок
Автомобильный рынок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par automašīnām ar augstāku ogļskābās gāzes izmešu līmeni to īpašnieki Latvijā maksās paaugstinātu nodokli.

RĪGA, 4. janvāris — Sputnik. No 1. janvāra Latvijā stājušies spēkā "Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likuma" grozījumi, atgādināja Rus.tvnet.lv.

Tagad nodokļa likme par automašīnām ar augstāku ogļskābās gāzes izmešu līmeni būs augstāka nekā par automašīnām ar zemu izmešu līmeni.

Евро, монеты - Sputnik Latvija
Vidējā alga Latvijā palielinājusies par 64 eiro: kāpuma un krituma novērtējums nozarēs

No nulles līdz 5 eiro palielināta nodokļa likme par transportlīdzekļu ekspluatāciju kravas automašīnām un autobusiem ar pilno masu virs 3,5 tonnām ar augstāku CO2 izmešu līmeni.

Kravas automašīnām ar pilno masu līdz 3,5 tonnām nodokļu likmes pielīdzinātas likmēm par vieglajām automašīnām. Mazāk nekā līdz šim mūs jāmaksā par transportlīdzekļu ekspluatāciju kravas automašīnām un autobusiem ar pilno masu virs 3,5 tonnām ar minimāliem CO2 izmešiem – 6 eiro.

Automašīnām ar gāzes iekārtām nodokļu likmes samazinātas par 10%.

Savukārt vieglajām automašīnām, kas reģistrētas Latvijā līdz 2020. gada beigām, nodokļa likmes nemainīsies. Taču, ja automašīna ražota jau 2021. gadā, tehniskās apkopes nodokļa likmes tiks piemērotas saskaņā ar jauno starptautiski atzīto metodiku – saskaņā ar pasaulē saskaņoto vieglo automašīnu izmēģinājumu procedūru.

Плакат SOS Латвии - Sputnik Latvija
Politoloģe par nodokļu reformu Latvijā: nav nekā atbaidošāka

Ārzemēs reģistrētu automašīnu ekspluatācijas nodokļa likmes būs tādas pašas, kā par Latvijā reģistrēto mašīnu ekspluatāciju. Aprēķinā tiks ņemts vērā automašīnas ekspluatācijas periods Latvijas teritorijā.

Pie tam grozījumi skar nodokļus par uzņēmumu automašīnu ekspluatāciju. Likme pieaugs, ņemot vērā pašreizējo likmju indeksāciju saskaņā ar patēriņa cenu indeksa izmaiņām kopš 2017. gada. Dienesta automašīnām ar augstu CO2 izmešu līmeni un dzinēja tilpumu virs 3000 kubikcentimetriem noteikta jauna nodokļa likme 82 eiro apmērā.

Ziņu lente
0