Plānots slēgt dzelzceļa kases: elektroniskā biļete ir lētāka

CC BY-SA 3.0 / Jānis Vilniņš / Jelgavas stacija (cropped image)Станция Елгава
Станция Елгава - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits pastāstīja, ka kases mazāk nozīmīgajās dzelzceļa stacijās kļūst liekas, iegādāties elektronisko biļeti ir lētak un ērtāk.

RĪGA, 3. janvāris - Sputnik. Satiksmes ministrs Tālis Linkaits radio Baltkom ēterā pastāstīja, ka tuvākajā laikā dzelzceļa stacijās, vismaz mazāk nozīmīgajās, varētu pazust biļešu kases, raksta Press.lv.

Politiķis uzsvēra, ka nenozīmīgajās stacijās biļetes būs jāiegādājas elektroniski, pie tam tā būs lētāk.

Дизельный поезд АО Pasažieru vilciens  на Рижском железнодорожном вокзале - Sputnik Latvija
"Latvijas Dzelzceļa" peļņa sastādījusi nulli eiro

"Tāda tendence ir, un mēs apzināti pievēršamies tieši elektroniskajām biļetēm. Domāju, nākotnē kases saglabāsies galvenajās stacijās, bet visos pārējos pieturas punktos mēs atbalstīsim elektroniskās biļetes. Tās tagad ir arī lētākas nekā biļetes parstajās kasēs," atzīmēja ministrs.

No 2020. gada augusta visām tīmeklī pirktajām biļetēm tiek piešķirta 5% atlaide.

Iepriekš par zaudējumiem koronavīrusa pandēmijas laikā pastāstīja arī "Rīgas satiksme". Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa konstatēja, ka gan pirmās ārkārtējās situācijas režīma laikā, gan tagad cenšas pildīs visus drošības pasākumus gan pasažieriem, gan transporta vadītājiem. Viņa atzīmēja, ka reisu skaits nav samazināts, pasažieru distancēšanās iespējama, pateicoties garajam transportam.

Viņa atgādināja, ka brīvdienās un svētku dienās biļetes joprojām pieejamas Rīgas satiksmes speciālajos punktos, biļešu automātos, pie vadītāja un klientu apkalpošanas centros pēc iepriekšēja pieraksta.

Ziņu lente
0