Mūsu laika varoņi: Urbanovičs komentēja "koviddisidentu" aizturēšanu

© Sergey MelkonovЛидер ФНВ Валентин Еремеев садится в полицейскую машину.
Лидер ФНВ Валентин Еремеев садится в полицейскую машину. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Feldšerei Marinai cilvēki uzticas vairāk nekā premjeram vai prezidentam, ar rūgtumu atzīmēja Jānis Urbanovičs.

RĪGA, 11. decembris — Sputnik. Valsts policija aizturējusi Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas feldšeri Marinu Kornatovsku un aktīvistu Valentīnu Jeremejevu par nepatiesu ziņu izplatīšanu par Covid-19, vēstīja Lsm.lv.

Ierosināta lieta saskaņā ar Krimināllikuma pantu par huligānismu. Sods par to paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, piespiedu darbus vai soda naudu.

Iepriekš "Tautas varas frontes" līderis Valentīns Jeremejevs publicēja sociālajos tīklos video ierakstu, kurā par sazvērestības teoriju Covid-19 kontekstā runā feldšere, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Toksikoloģijas un sepses klīnijas ārsta palīdze Marina Kornatovska.

Vairāk nekā pusstundu ilgajā ierakstā Kornatovska apgalvoja, ka Covid-10 ir izdomāta slimība, infekcijas statistika ir falsificēta, pārpildītās slimnīcas ir mīts, bet vakcīnas – nāvējošas. Piedevām viņa apsūdzēja ārstus par tīšu kaitējumu pneimonijas slimniekiem.

Полицейская машина - Sputnik Latvija
Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas ir uzsāktas 600 lietas par ierobežojumu pārkāpumiem

Dienu iepriekš sieviete izplatīja audio ierakstu, kurā stāstīts, ka Ķīpsalā tiek būvēta slimnīca Covid-19 pacientiem (veselības ministre Ilze Viņķele šo informāciju noliedza).

Rīgas Austrumu slimnīca publiski paziņoja, ka kategoriski nepiekrīt Kornatovskas vārdiem un sākusi dienesta izmeklēšanu, lai novērtētu šo gadījumu.

Šovasar Jeremejevs jau tika aizturēts par protesta akciju pret ārkārtējās situācijas režīmu.

Prāta miegs rada briesmoņus

Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs ("Saskaņa") komentēja ziņu par Jeremejeva un feldšeres Marinas arestu. Viņš konstatēja, ka "koviddisidentu" popularitāte Latvijā ir tieši saistīta ar valdības nekonsekventajām darbībām. Apliecinot savus vārdus, viņš ironiski uzskaitīja valdības ieviestos ierobežojumus, kas radījuši neapmierinātību.

"Pie tam es pat nepieminu ķildas publiskajā telpā starp veselības un izglītības ministrēm, starp premjeru un ekonomikas ministru, aizsardzības ministra pēkšņo "sprādzienu", kurš beidzot saskatījis kaut kādas citas problēmas Latvijā, ne tikai Austrumu kaimiņa potenciālo uzbrukumu. Pretrunas, paniskas runas, neloģiski lēmumi, savas rīcības skaidrojuma trūkums, neskaidrība, uz kādu palīdzību var (un vai vispār var?!) cerēt cilvēki no valsts," Urbanovičs konstatēja savā lapā Facebook.

Viņš piezīmēja, ka šajā fonā feldšeres Marinas un citu "koviddisidentu" popularitāte sociālajos tīklos ir viegli saprotama.

"Viņi vienkārši runā ar cilvēkiem. Viņi cenšas izskaidrot notiekošo. Lai arī viņu skaidrojums balstās uz tādiem postulātiem, kā "vīruss ir feiks", "vakcinācija = eitanāzija", "Ķīpsalā būvē koncentrācijas nometnes", "visas pasaules ārsti ir sazvērējušies ar masonu ložu/reptiloīdiem/Bilu Geitsu" (vajadzīgo pasvītrot). Tam nav nozīmes. Svarīgi ir tas, ka viņi runā vienkāršā un visiem saprotamā valodā (es runāju ne tikai par latviešu un krievu valodu)," atzīmēja Urbanovičs.

Tam, ka aktīvisti nav izglītoti un savas domas izklāsta haotiski, pēc viņa domām, nav nozīmes auditorijas acīs. Viņi rada lielāku uzticību nekā politiķi.

"Marinas" burtiski izstaro pārliecību, pārliecību par sevi un savu taisnību, viņām deg acis, viņu runa ir kaisles pilna, viņām GRIBAS NOTICĒT. Un viņām tic. Viņām, nevis uzrunas laikā drebošajam premjeram, vai prezidentam, kurš mēģina neveikli "pajokot" par Ziemassvētkiem tiešajā ēterā.

Первый снег в Риге - Sputnik Latvija
Covid-19 ierobežojumu pārkāpumus varētu pielīdzināt genocīdam

Ministru kungi, manuprāt, pienācis laiks kāpt nost no troņa un iet pie tautas! Iemācieties sarunāties ar cilvēkiem, kuri jūs ievēlējuši un kuri jums jāvada. Iemācieties uzņemties atbildību, iemācieties runāt ar visiem, ne tikai ar saviem sponsoriem. Pats galvenais – neklusējiet! Izskaidrojiet savu rīcību, lai arī jūs pieļausiet kļūdas, tomēr kļūdas, ja tās atzīt, var labot, bet atgūt uzticēšanos varai, kas klusē, nav iespējams," Urbanovičs vērsās pie varasvīriem.

Pēc viņa domām, "koviddisidentu" aizturēšana tikai vairos viņu popularitāti – viņi pārvērtīsies par varoņiem vai mocekļiem.

"Saprāta miegs, ministru kungi, rada briesmoņus. Un jūs varat kļūt par to pirmo upuri," viņš noslēdza publikāciju.

Ziņu lente
0