Ar to izdzīvot nevar: leģendārā Vecrīgas pelmeņu kafejnīca spiesta slēgt durvis

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasПельмени
Пельмени - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par "kovid-ierobežojumu" kārtējo upuri kļuvusi tūristu un Latvijas iedzīvotāju vidū populārā vieta Vecrīgā.

RĪGA, 9. decembris — Sputnik. Uzņēmuma "XL Pelmeņi" valdes priekšsēdētājs Vladimirs Barsuks paziņoja, ka rīdzinieku un galvaspilsētas viesu vidū ļoti populārā iestāde Vecrīgā ir spiesta slēgt durvis, raksta Press.lv.

Pēc Barsuka vārdiem, ārkārtējās situācijas ieviešana ir atņēmusi iestādei jebkādu iespēju nopelnīt, un izdzīvot šādā situācijā nav iespējams. Ēdiens līdzņemšanai nenes tādus ienākumus, kas nepieciešami iestādes un darbinieku uzturēšanai. Tāpat "XL Pelmeņi" valdes priekšsēdētājs uzsvēra, ka Vecrīgā ļoti sarucis cilvēku skaits, nav tūristu, bet Latvijas iedzīvotāji arvien mazāk atpūšas centrā.

Плакат SOS Латвии - Sputnik Latvija
"Mēs radām jaunu krīzi": bizness sit trauksmes zvanu budžeta projekta dēļ

Barsuks atzīmēja, ka pagaidām kafejnīca ir slēgta, un "pēc tam redzēs, kā būs". "XL Pelmeņi" kafejnīca darbojās kopš 1998. gada.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka koronavīrusa pandēmijas rezultātā izcēlušās krīzes dēļ 2020. gada maijā bija spiesta slēgt durvis leģendārā viesnīca "Hotel Roma", kas atrodas Vecrīgā Kaļķu ielā. Kā ziņoja viesnīcas pārvaldniece Linda Mūrniece, bija vienkārši nerentabli to uzturēt.

Ziņu lente
0