Maitā ceļus: zemniekus sodīs par netīriem traktoru riteņiem

© Sputnik / Sergey MelkonovАкция протеста против административно-территориальной реформы 5 марта 2020 года
Акция протеста против административно-территориальной реформы 5 марта 2020 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lauku vietvaras vēsta, ka tāds pasākums vajadzīgs, lai citi ceļu satiksmes dalībnieki būtu drošībā.

RĪGA, 6. decembris - Sputnik. Lauku pašvaldības atzīmē, ka pavasara un sezonas lauku darbos, kā arī ražas novākšanas un augsnes nomēslošanas procesā rodas problēmas ar ceļu stāvokli. Šī iemesla dēļ zemnieki lūgti jau laikus parūpēties par tehniku – tīrīt traktoru riteņus, kuri pārnes uz ceļiem pielipušos netīrumus, raksta Lsm.lv.

Šādā situācijā iespējamas negatīvas sekas citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, jo dubļi uz ceļiem pasliktina saķeri ar asfaltu un var būtiski pagarināt bremzēšanas ceļu, turklāt mašīnu var sanest.

Уборка пшеницы - Sputnik Latvija
Naudas ES piešķīra vairāk, bet samaksās mazāk: Latvijas zemniekiem atkal nepaveicās

Šī iemesla dēļ lauku vietvaras lūdz zemniekus rūpīgi notīrīt riteņus pirms izbraukt uz koplietošanas ceļa. Neizpildot šo prasību, pārkāpēji var saņemt sodu.

Daugavpils novada domes Komunālās nodaļas transporta tīklu inženiere Anita Pabērza informēja, ka līdztekus riteņu tīrīšanai zemniekiem ir jāparūpējas arī par to, lai krava nekristu uz ceļa, jo arī tas pasliktina situāciju uz ceļa.

Ziņots, ka policija var piespriest naudas sodu zemniekiem par jebkādiem pārkāpumiem.

Iepriekš vēstīts, ka saskaņā ar ES dalībvalstu ministru pieņemto kompromisa vienošanos, zemniekiem turpmāk būs jāievēro augstāki ekoloģiskie standarti ražošanas procesā.

Ziņu lente
0