Covid-19 testu turpmāk būs iespējams veikt vēl piecās vietās

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasЭкспресс-тестирование на COVID-19
Экспресс-тестирование на COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Testēšana notiks pēc iepriekšēja pieraksta, paraugus ņems gan ar ģimenes ārsta nosūtījumu, gan pēc pašu iedzīvotāju vēlmes – par maksu.

RĪGA, 1. decembris – Sputnik. Latvijā ir paplašinātas iespējas veikt koronavīrusa testu, pakalpojumu sāk sniegt vēl viena medicīnas kompānija. Analīzes var nodot gan ar ārsta nosūtījumu, gan pēc savas iniciatīvas, vēsta LSM.

Medicīnas kompānija "MFD veselības grupa" sākusi veikt koronavīrusa infekcijas analīzes. Testi tiks veikti mobilajos punktos Rīgā: Rušonu ielā 15, Buļļu ielā 9, Zolitūdes ielā 34, Augusta Deglava ielā 14 un Brīvības ielā 75.

Тестирование на антитела к коронавирусу - Sputnik Latvija
Covid-19 testēšanu neveiks noteiktu profesiju pārstāvjiem

Testēšana notiks pēc iepriekšēja pieraksta. Paraugus ņems gan ar ārsta nosūtījumu, gan pēc pašu iedzīvotāju vēlmes – par maksu.

Oktobra beigās Latvijā mainīja Covid-19 testēšanas kārtību – tagad, lai nodotu bezmaksas analīzes, ir jāsaņem ģimenes ārsta vai slimnīcas speciālista nosūtījums. Pēc Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktores Santas Līviņas sacītā, šo soli nācies spert, lai atrisinātu rindu problēmu – daudzi Latvijas iedzīvotāji, kuriem nebija Covid-19 simptomu, vienalga vēlējās nodot analīzes.

Pirms tam Latvijā koronavīrusa testu par brīvu varēja veikt ikviens gribētājs, iepriekš piesakoties pa tālruni 8303.

Ziņu lente
0