Drīzumā rīdzinieki varēs apmaksāt braucienu sabiedriskajā transportā ar telefonu

© Sputnik / Sergey MelkonovОбщественный транспорт в Риге
Общественный транспорт в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc QR kodu sistēmas ieviešanas Rīgas transports varētu pāriet pie vēl ērtāka biļešu iegādes veida – pa tiešo ar bankas karšu palīdzību.

RĪGA, 24. novembris – Sputnik. Jau martā rīdziniekiem varētu parādīties iespēja iegādāties sabiedriskā transporta biļetes ar telefona starpniecību, savukārt nākotnē arī pa tiešo ar bankas karšu starpniecību, pastāstīja radio Baltkom ēterā Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks.

Konkursā par labāko QR kodu sistēmu, kuru veica "Rīgas satiksme", uzvarēja firma Catchsmart. Pateicoties šīs kompānijas sistēmai, galvaspilsētas sabiedriskā transporta pasažieri jau nākamā gada martā varēs iegādāties braukšanas biļetes ar mobilo telefonu palīdzību. Tuvākajā laikā ar konkursa uzvarētāju tiks noslēgts līgums.

Автомобильный рынок - Sputnik Latvija
Lai nebūtu jābraukā autobusā: cilvēki izpērk vecos auto par tūkstoš eiro

"Konkurss ir noslēdzies. Es tā saprotu, ka līgums jau ir gatavs, taču nav parakstīts. Visādā gadījumā, pagājušajā nedēļā tas nebija parakstīts, un es ceru, ka tas notiks šonedēļ. Vienalga mēs sagaidām, ka tas pilnībā sāks strādāt tikai martā," sacīja Pulks.

Viņš piebilda, ka galvaspilsētai jābūt kauns par to, ka Rīgas sabiedriskā transporta biļetes joprojām nav iespējams iegādāties ar telefona palīdzību, atrodoties transportā.

"Kauns, ka šodien mēs varam iegādāties biļetes tikai uz rītdienu. Tas ir skumji un apkaunojoši," paziņoja viņš.

Pulks piebilda, ka pēc QR kodu sistēmas ieviešanas Rīgas transports varēs pāriet pie vēl ērtāka biļešu iegādes veida – pa tiešo ar bankas karšu palīdzību.

"QR kodu sistēma ļaus maksāt ar telefonu, bet kādēļ gan nemaksāt ar bankas karti? Mēs nevaram ar vienu spalvas vēzienu visu to izdarīt. Jāveic iepirkums, jāsarīko konkurss, jāatrod visizdevīgākais variants. QR kodi mums tiek ieviesti četros mēnešos, karšu sistēma būs jāgaida ilgāk. Šī sistēma būtu vienkāršāka klientiem, bet, no otras puses, šī sistēma ir ļoti dārga," paskaidroja viņš.

Ziņu lente
0