Ko mēs gaidām? Ieviesiet totālu lokdaunu! Ārsts aicināja Latvijas premjerministru rīkoties

© Sputnik / Sergey MelkonovПустая улица в Старой Риге
Пустая улица в Старой Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārsts aicina Latvijas premjerministru Krišjāni Kariņu stingri iejaukties situācijā ar Covid-19 Latvijā, apejot Veselības ministrijas vadītāju.

RĪGA, 22. novembris – Sputnik. Savā Twitter  mikroblogā ārsts un Teksasas Universitātes asociētais profesors Uģis Gruntmanis vērsās pie Latvijas premjerministra Krišjāņa Kariņa, aicinot viņu ieviest Latvijā totālu lokdaunu.

Atgādināsim, ka sestdien, 21. novembrī, Latvijas Slimību profilakses un kontroles centrs ziņoja par jaunu inficēto skaita rekordu diennakts laikā – 642. Septiņi cilvēki nomira.

Gruntmanis sit trauksmes zvanu sakarā ar tik lielu inficēto skaita izaugsmi Latvijā. Viņš uzskata, ka nav vērts gaidīt žēlsirdību no dabas un ir laiks veikt stingrus pasākumus, lai vismaz kaut kā stabilizētu situāciju līdz Ziemassvētkiem. Turklāt ārsts norāda uz pārāk maigu veselības ministres Ilzes Viņķeles nostāju.

​"Skotijā 6 miljoni iedzīvotāji, 880 jauni COVID gadījumi, uzsākts lockdown lai samazinātu infekciju risku uz Ziemassvētku laiku, Latvijā 642....ko mēs gaidām? Aicinu Krišjāni Kariņu rīkoties, jo veselības ministre to nespēj," uzrakstīja ārsts.

​Latvijā kopš 9. novembra ir spēkā ārkārtējās situācijas režīms, kurš ilgs vismaz līdz 6. decembrim.

Veselības ministrijas vadītāja jau ir brīdinājusi, ka masveida svinības un izklaides programmas Ziemassvētkos un Jaunajā gadā nav vērts gaidīt. Ministre aicināja Latvijas iedzīvotājus samierināties ar jauno realitāti un sagaidīt svētkus ģimenes lokā.

Savukārt Kariņš aicināja Latvijas iedzīvotājus atlikt ciemošanos un tikšanās, ja tām nav absolūtas nepieciešamības.

Ziņu lente
0