Pelna vairāk nekā 1000 eiro: no kā atkarīga IT speciālista atalgojums

© Unsplash / Kevin GrieveДевушка с ноутбуком
Девушка с ноутбуком - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kāda ir iesācēja alga IT nozarē Latvijā un no kā atkarīgs nozares speciālistu atalgojuma apmērs, pastāstīja projekta Riga TechGirls vadītāja Tatjana Riblova.

RĪGA, 21. novembris — Sputnik. Projekta Riga TechGirls vadītāja Tatjana Riblova programmā "Pavērsiens" radio Baltkom ēterā pastāstīja, kādu atalgojumu saņem IT speciālisti Latvijā.

Riga TechGirls ir nevalstiska organizācija, tās mērķis – iedvesmot un izglītot meitenes un sievietes tehnoloģiju nozarē.

Riblova atklāja, ka iesākumā IT speciālista alga sniedzas no 1000 eiro. Tas atkarīgs no kompānijas, kurā cilvēks strādā, noteiktām iemaņām un darba pieredzes.

Pie tam Riblova akcentēja, ka atalgojums noteikti pārsniegs vidējo.

Работа за компьютером - Sputnik Latvija
Latvijā pastāstīja, cik baltkrievu IT kompānijas nolēma pārcelt savu darbību

Valsts Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka augstāko algu 2018. gadā Latvijā saņēma tehniskie speciālisti, jūras un gaisa kuģu kapteiņi – 3279 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Starp augstāk apmaksātajām profesijām ierindojušies arī vadītāji IT un telekomunikāciju jomā (vidējā mēnešalga pirms nodokļu nomaksas – 2931 eiro), programmētāji, lietotāju programmu sastādītāji un analītiķi (2644 eiro), ārsti (2543 eiro), vecākie speciālisti jurisprudences jautājumos (2162 eiro), datubāzu un tīklu vecākie speciālisti (2106 eiro), jūras kuģu klāja komandas locekļi un līdzīgu profesiju pārstāvji (2034 eiro), vecākie speciālisti tirdzniecībā un sabiedrisko attiecību nozarē (2021 eiro).

Pie tam vidējā alga par pilnu slodzi 2018. gadā sastādīja 1004 eiro.

Jāpiebilst, ka krīzes periodā projekts Riga TechGirls laida klajā tiešsaistes platformu sievietēm, kas vēlas pārkvalificēties darbam IT nozarē.

Ziņu lente
0