Latvijas valdība šonedēļ varētu pastiprināt ar Covid-19 izplatību saistītos ierobežojumus

© AP Photo / Alessandra TarantinoСтуденты в защитных масках
Студенты в защитных масках - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr situācija neuzlabosies, tiks izstrādāti jauni pasākumi un ierobežojumi, kā arī pastiprināti jau esošie, paziņoja veselības ministre Ilze Viņķele.

RĪGA, 16. novembris – Sputnik. Latvijas veselības ministre Ilze Viņķele LTV raidījuma "Rīta panorāma" ēterā paziņoja, ka, ja valdības ieviestie ierobežojumi netiks rūpīgi ievēroti, tad nāksies ieviest vēl stingrākus pasākumus veikaliem, kā arī pārvest skolas attālinātā režīmā pilnā apjomā, raksta Jauns.lv.

Tāpat Viņķele uzsvēra, ka Latvijas iedzīvotāji sākuši vairāk pārvietoties valsts ietvaros, kas atšķiras no situācijas pavasarī. Pēc viņas sacītā, cilvēkiem vairs "nav spēka baidīties". Par to pagājušajā nedēļā jau runāja Latvijas Universitātes Uzņēmējdarbības, menedžmenta un ekonomikas fakultātes dekāns Gundars Bērziņš. Pētījuma gaitā noskaidrojās, ka patreizējie valsts ieviestie ierobežojumi un ārkārtējās situācijas režīma izsludināšana nenovedīs pie tāda rezultāta, kurš stabilizēja situāciju pirmā koronavīrusa viļņa laikā Latvijā. Iemesls slēpjas tajā, ka iedzīvotāji sākuši uzvesties pavisam savādāk. Martā aktivitāte bija daudz mazāka, salīdzinājumā ar to, kas bija septembrī un oktobrī.

Рождественский рынок на Домской площади в Риге - Sputnik Latvija
Jaunais gads Latvijā tiek atcelts: veselības ministre pateica, ka svinību nebūs

Tostarp veselības ministre uzsvēra, ka, ja šāda tendence turpināsies, valdība būs spiesta slēgt veikalus, kā tas jau ir izdarīts citās Eiropas valstīs. Darbu turpinās tikai pārtikas veikali un aptiekas. Šāds lēmums var tikt pieņemts jau otrdien, 17. novembrī, savstarpēja valdības un Krīzes vadības padomes sēdē.

Tomēr Viņķele uzsvēra, ka viņai negribas, ka šādi ierobežojumi tiek pieņemti, taču, ja cita varianta nebūs, tad nekas cits neatliek.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Viņķele brīdināja, ka nav vērts gaidīt Latvijā masveida svinības un izklaides programmas Ziemassvētkos un Jaunajā gadā. Viņķele atzīmēja, ka, pat ja atlikušajās nedēļās izdosies stabilizēt situāciju ar Covid-19 saslimstību Latvijā un pat ja jaunu inficēšanās gadījumu skaits ies mazumā, ierobežojošos pasākumus neatcels.

Ministre aicināja Latvijas iedzīvotājus samierināties ar jauno realitāti un pavadīt svētkus ģimenes lokā.

Ziņu lente
0