Latvijas IeM vadītājs pastāstīja par lielām kadru problēmām policijā

© Valsts policijaПроверка документов
Проверка документов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai tiktu galā ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējiem, tai skaitā velosipēdistu un skūteru vadītāju kontroli, ir nepieciešama pašvaldības un Valsts policijas saliedēšana, uzskata iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

RĪGA, 16. novembris – Sputnik. Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens uzskata, ka kontroli uz autoceļiem, tai skaitā velosipēdistu un skūteru vadītāju kontroli, ir jānodrošina kopīgiem Valsts policijas un pašvaldības policijas spēkiem, raksta Press.lv ar atsauci uz radio Baltkom.

Pēc viņa sacītā, ceļu policijai pat nepietiek darbinieku, lai nodrošinātu pilnvērtīgu kontroli uz lielajām šosejām un izbrauktu uz visiem CSNg.

Глава МВД Латвии Сандис Гиргенс на церемонии приемки вертолетов AW 119 Kx - Sputnik Latvija
Latvijas IeM pieprasa no valdības 200 miljonus eiro ekoloģijai

"Es jau teicu, ka mums ir lielas kadru problēmas. Mums nepietiek ceļu policistu uz lielām trasēm un izbraukšanai uz CSNg, bet jūs sakāt, lai viņi uzrauga vēl arī velosipēdistus. Tad policija nepaspēs uzraudzīt svarīgas lietas – sadursmes uz lielām trasēm, kad cilvēki saskrienas frontālā sadursmē," sacīja Ģirģens.

Viņš atzīmēja, ka velosipēdistu un skūteru vadītāju ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu problēmas apkarošanai varētu palīdzēt pašvaldību policija. Ģirģens grasās apspriest to ar jauno Rīgas mēru Mārtiņu Staķi.

"Būs saruna ar Rīgas mēru, Staķa kungu. Mēs skatīsimies, kā var uzlabot situāciju uz ceļa Rīgā. Es domāju, mēs attīstīsim novērošanas kameru sistēmu, skatīsimies, ko var izdarīt ar infrastruktūru. Un pats galvenais – mēs veiksim izmaiņas likumdošanā, izlīdzināsim Valsts un pašvaldības policijas funkcijas. Un tad šo problēmu varēs risināt ar kopīgiem resursiem," pastāstīja ministrs.

Ziņu lente
0