Domājiet, ko rakstāt sociālajos tīklos: policisti atrada ministrei draudējušo "ļaunprāti"

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasСоциальные сети
Социальные сети - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cilvēku, kurš sociālajos tīklos draudēja Latvijas veselības ministrei, ka nošaus viņu, atrada un nopratināja: viņš nožēlo sacīto.

RĪGA, 1. novembris – Sputnik. Pēc tam, kad Latvijas veselības ministre Ilze Viņķele 30. oktobrī paziņoja Valsts policijai par to, ka viņa Facebook čatā saņēmusi paziņojumu ar draudiem, likumsargi aktīvi ķērās klāt lietai.

Jau sestdien, 31. oktobrī, draudētājs tika atrasts. Policisti paziņoja, ka draudētājs ir 1999. gadā dzimis jaunietis. Viņu sameklēja un nopratināja.

Pats jaunietis, pēc policijas teiktā, sacīja, ka negrasījās īstenos savus draudus reālajā dzīvē. Atgādināsim, ka viņš aicināja Viņķeli gatavoties tam, ka viņu nošaus.

Draudētājs paziņoja, ka nožēlo izdarīto.

​Neraugoties uz to, pret viņu šobrīd ir ierosināta krimināllieta pēc Latvijas Krimināllikuma 132. panta – par slepkavības vai smagu miesas bojājumu radīšanas draudiem, ja ir bijis pamats bažām, ka šie draudi var tikt īstenoti.

Tagad jaunietim draud cietumsods, naudas sods vai piespiedu darbs.

Domājiet, ko sakāt

Sakarā ar incidentu Valsts policijā atgādināja pilsoņiem par to, ka ir kārtīgi jāapdomā tas, kādu saturu jūs ievietojat sociālajos tīklos un ko jūs rakstāt.

Илзе Винькеле - Sputnik Latvija
Šokējoša veselības ministres atklāsme: viņa saņēmusi ziņu ar draudiem nošaut viņu

Pat ja reālu nodomu nav, draudi nodarīt kaitējumu cita cilvēka veselībai vai dzīvībai ir kriminālnoziegums. Šādas darbības ir nepieļaujamas un nepaliek bez uzmanības. Valsts policija reaģē uz situācijām, kurs notiek ne vien reālajā dzīvē, bet arī sociālajos tīklos.

Policisti uzsver, ka viņiem ir instrumenti, kuri ļauj noteikt anonīmu personu identitāti un atrašanās vietu.

Atgādināsim, ka sākumā Viņķele paziņoja ka viņai draudējis jaunsargs Matīss Kondratjevs. Taču Aizsardzības ministrijā ātri noraidīja šo informāciju, norādot, ka pirms kaut ko publicēt, ir jāpārliecinās, ka ziņas ir patiesas.

Šoreiz reaģēja Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Viņš savā Twitter mikroblogā pauda nožēlu saistībā ar emocionālās vardarbības un draudu skaita pieaugumu sociālajos tīklos.

"Pilnībā izprotu ministres stresa līmeni ar ko tādu sastopoties. Policija spēj ar tādiem neliešiem tikt galā. Savukārt, medijiem nevajag skriet pēc sensācijām nepārbaudot faktus," uzrakstīja Aizsardzības ministrijas vadītājs.

Ziņu lente
0