Latvijā 215 jauni Covid-19 gadījumi, tikmēr ministri "pieķēra" rokkoncertā

© Sputnik / Денис Абрамов / Pāriet pie mediju bankasТестирование на антитела к коронавирусу
Тестирование на антитела к коронавирусу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr veselības ministre aicina Latvijas iedzīvotājus sēdēt mājās, lai nekļūtu par Covid-19 "aģentiem", izglītības un zinātnes ministre "bliež vaļā" rokkoncertā; valstī 215 jauni inficēšanās gadījumi.

RĪGA, 31. oktobris – Sputnik. Saskaņā ar Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra datiem, valstī aizritējušajā diennaktī veikti 5844 koronavīrusa testi un atklāti 215 jauni inficēšanās gadījumi.

Divi pacienti ar uzstādītu Covid-19 diagnozi miruši. Viens piederēja pie vecuma kategorijas 70-75 gadi, otrais mirušais – pie vecuma kategorijas 90-95 gadi.

Pozitīvo koronavīrusa testu daļa Latvijā sastādīja 3,7%.

​Kopš pandēmijas sākuma Latvijā inficējušies kopumā 5894 cilvēki.

Laikā, kad veselības ministre Ilze Viņķele aicina Latvijas iedzīvotājus neiet ciemos un neapmeklēt publiskus pasākumus, savukārt bērnus nelaist pēc konfektiem Helovīnā, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska nespēj atturēties no rokgrupas koncerta apmeklēšanas.

Медицинские работники надевают защитные костюмы и маски для работы с больными с коронавирусной инфекцией - Sputnik Latvija
Perevoščikovs: medicīnas darbinieki ar Covid-19 simptomiem turpināja strādāt

Šuplinsku "pieķēra" grupas Skyforger pielūdzēji viņu uzstāšanās laikā, kura notika 17. oktobrī.

Informācijai par ministri, kura apmeklēja publisku pasākumu epidēmijas pīķī, ātri pieķērās klāt televīzija. Beigās Šuplinska nonāca Latvijas Televīzijas ziņu sižetā.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc viņa devās uz koncertu, kad valstī ir tik saspringta situācija ar koronavīrusu, ministre paziņoja, ka koncertu neviens neatcēla, turklāt tas tika sarīkots atbilstoši visām epidemioloģiskās drošības prasībām.

Ziņu lente
0