Helovīns Latvijā: vecākus lūdz nelaist bērnus saldumu medībās

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasПразднование Хэллоуина
Празднование Хэллоуина  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Veselības ministrija un SPKC lūdz iedzīvotājus reaģēt uz Covid-19 pandēmijas izaicinājumiem un nelaist bērnus pakaļ konfektēm Helovīnā.

RĪGA, 31. oktobris – Sputnik. Latvijas Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), kā arī veselības ministre Ilze Viņķele lūdz iedzīvotājus apzinīgi nosvinēt Helovīnu jaunajās Covid-19 pandēmijas reālijās.

Epidemiologi lūdz Latvijas iedzīvotājus ievērot drošības principus un atturēties no Helovīna svinēšanas ārpus mājas, lai izvairīto no liekiem sociāliem kontaktiem. Kompānijas skaitlis, kura pulcējas ielā, nedrīkst pārsniegt 10 cilvēkus.

​Vecākus lūdz paskaidrot bērniem, ka ir svarīgi uzņemties atbildību ne vien par savu, bet arī par apkārtējo veselību.

Jauniešiem iesaka pagaidām pārcelt komunicēšanu ar draugiem sociālajos tīklos, savukārt klātienes tikšanās reizēs ievērot 2 metru sociālo distanci.

Veselības ministre Ilze Viņķele ierakstīja video uzrunu. Veselības ministrijas vadītāja pastāstīja, ka šogad visi svētie nosūtīja ministrijai elektronisko vēstuli ar lūgumu, lai bērni Helovīna naktī nestaigā pa mājām pēc konfektēm. Lai par cienastu parūpējas vecāki.

Ziņu lente
0