Cipule: pavasarī bija pavisam cita situācija

© Sputnik / Денис Абрамов / Pāriet pie mediju bankasТестирование на антитела к коронавирусу
Тестирование на антитела к коронавирусу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības aprūpes nozares darbinieki vēlētos, lai valdība "agresīvāk pieņem lēmumus", taču saprot, ka nākas ņemt vērā ekonomikas prasības.

RĪGA, 31. oktobris – Sputnik. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Liene Cipule atbalsta valdības pieņemtos lēmumus cīņā ar Covid-19, paziņoja viņa radio Baltkom ēterā.

Šonedēļ valdība atbalstīja jaunus Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumus. Vecāko klašu skolēni turpinās mācīties attālināti, savukārt jaunākās klases un bērnudārzi turpinās strādāt līdzšinējā klātienes režīmā. Augstākā izglītība līdz gada beigām pārgājusi pie tālmācībām, izņemot praktiskās nodarbības. Tāpat Ministru kabinets pieņēma lēmumu palielināt Covid-19 testēšanu par 60% – līdz 8000 tūkstošiem testiem dienā.

Šonedēļ partija "Saskaņa" pieprasīja valdībai izsludināt ārkārtējās situācijas režīmu valstī sakarā ar pieaugušo Covid-19 izplatību. Pēc Cipules domām, valdība pieņem smagus lēmumus, cenšoties vienlaikus pasargāt iedzīvotājus un nekaitēt ekonomikai.

Медицинские работники надевают защитные костюмы и маски для работы с больными с коронавирусной инфекцией - Sputnik Latvija
Perevoščikovs: medicīnas darbinieki ar Covid-19 simptomiem turpināja strādāt

"Pavasarī bija pavisam cita situācija. Reakcija bija ļoti ātra visā Eiropā. Situācija Itālijā bija pamācoša arī mums. Baltijas valstis reaģēja ātri, pie mums vīruss vāji izplatījās sabiedrībā. Taču tas, kas notika pavasarī, būtiski ietekmēja ekonomiku. Šobrīd lēmumus pieņemt ir grūtāk, tādēļ visi vēlas nonākt pie kompromisa. Savukārt mēs, kā veselības aprūpes darbinieki, vēlētos agresīvāku lēmumu pieņemšanu. Bet es atbalstu un pieņemu to, ko dara valdība. Saprotu, ka lēmumu pieņemšana šobrīd notiek smagi, ņemot vērā ekonomisko stāvokli," atzīmēja Cipule.

Tāpat viņa pastāstīja par esošo situāciju veselības aprūpes nozarē.

"Jāpaskatās uz to, kas šobrīd notiek slimnīcās: tiek pārprofilētas nodaļas, izmainīts stacionēšanas plāns. Ļoti nopietni samazinās plānveida palīdzība pacientiem. Liela slodze ir ģimenes ārstiem. Vēl viena lieta, kas ir jāņem vērā, – ja mēs samazināsim saslimstību, tad pacientu uzplūdums stacionāros turpināsies vēl divas nedēļas. Tādēļ šobrīd nav rādītāja, lai izceltu kaut kādu "sarkano līniju". Mūsu rādītājs tam, ka situācija pasliktinās – tas ir inficēto skaits," sacīja Cipule.

Iepriekš viņa paziņoja, ka, ja situācija ar Covid-19 mēneša laikā neuzlabosies, tad veselības aprūpes sistēmā var iestāties haoss.

Ziņu lente
0