Indijas pilsonis Vecrīgā notrieca trīs gājējus: sods 50 eiro

© Sputnik / Sergey MelkonovАкция в защиту русских школ в Риге, 14 декабря 2017 года
Акция в защиту русских школ в Риге, 14 декабря 2017 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai gan šajā CSNg pilnībā vainīgs bija autovadītājs, policija atgādina gājējiem par atstarojošo apģērba elementu valkāšanas nepieciešamību diennakts tumšajā laikā.

RĪGA, 30. oktobris – Sputnik. Vecrīgā Indijas pilsonis ar automobili Volvo notrieca trīs gājējus, vēsta raidījums Degpunktā.

Avārija notika diennakts tumšajā laikā netālu no Rātsnama. Autovadītājs veica apgriezienu un nepamanīja trīs gājējus. Avāriju piefiksēja videonovērošanas kamera.

"Uz notikuma vietu steidzās tuvāk esošais policists, kurš atradās turpat netālu Rīgas domes telpās un sāka skaidrot notikušā apstākļus," pastāstīja Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Lai gan sadursme notika nelielā ātrumā, pēc tā viena no cietušajām, jauna sieviete, palika gulēt uz zemes. Gaidot mediķu ierašanos, viņu aiznesa uz restorānu "Tokyo City".

ДТП - Sputnik Latvija
Avārija Viļakas novadā: viens cilvēks gājis bojā, viens atrodas smagā stāvoklī

Drīzumā ieradās divas mediķu brigādes. Pēc īsas apskates izrādījās, ka slimnīcā būtu jānogādā tika viena cietusī, taču viņa atteicās. Tādēļ darbu CSNg vietā turpināja tikai policija.

Autovadītājs atzina savu vainu un pastāstīja, ka neieraudzīja gājējus tumsā. Nav pamata uzskatīt, ka viņš atradās alkohola vai narkotiku reibuma stāvoklī.

Tā kā cietusī atteicās no medicīniskās palīdzības un nopietnu avārijas seku nebija, Indijas pilsonim piemēroja naudas sodu 50 eiro apmērā.

Lai gan šajā gadījumā vaina pilnībā gulstas uz autovadītāja pleciem, likumsargi atzīmē, ka līdz ar diennakts gaišā laika samazināšanos CSNg iekļūst arvien vairāk gājēju, kuri ir mazāk pasargāti ceļu satiksmes dalībnieki. Tādēļ gājējiem iesaka vairāk rūpēties par savu drošību un pēc iespējas papildināt savu garderobi ar atstarojošiem elementiem. Ja jūs katru dienu ejat pa maz apgaismotiem ceļa posmiem, ir vērts padomāt par atstarojošās vestes valkāšanu.

Ziņu lente
0