No Rīgas transporta katru dienu izsēdina piecdesmit cilvēkus bez sejas maskām

© AP Photo / Roberto MonaldoЛюди в медицинских масках на автобусной остановке в Риме
Люди в медицинских масках на автобусной остановке в Риме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Rīgas satiksme" aicina Rīgas sabiedriskā transporta pasažierus lietot sejas aizsargmaskas un ievērot distanci.

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. "Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis pastāstīja radio Baltkom ēterā, kā uzņēmums tiek galā ar jaunajām prasībām.

No 24. oktobra spēkā stājušās prasības attiecībā uz sejas masku lietošanu visās sabiedriskās vietās, tai skaitā tur, kur cilvēki atrodas fiksētās vietās - publisko pakalpojumu sniegšanas vietās (valsts un pašvaldību, medicīnas un sociālo pakalpojumu sniegšanas iestādēs) un privātā sektora pakalpojumu sniegšanas vietās.

Pēc Zaķa sacītā, katru dienu "Rīgas satiksmes" kontrolieri izsēdina no transporta aptuveni 50 pasažierus, kuri neievēro sejas aizsargmasku lietošanas prasību sabiedriskajā transportā.

Митинг протеста у здания кабинета министров Латвии против решения правительства ограничить групповые тренировки в закрытых помещениях - Sputnik Latvija
Latvijā ieviesīs naudas sodus par masku nelietošanu: apmēru policija noteiks uz vietas

"Pašlaik sabiedriskajā transportā ir jālieto maksas. Šobrīd mūsu kontrolieri uzrauga ne tikai biļešu iegādi, bet arī to. Kā viņi apgalvo, katru dienu ir 40-50 gadījumi, kad viņi izsēdina no transporta pasažierus bez maskām. Taču pie mūsu apjomiem procentos tas nav tik daudz, jo dienā mēs pārvadājam aptuveni 200 tūkstošus cilvēku. Tādēļ šis cipars ir neliels. Un mēs varam apgalvot, ka pārsvarā cilvēki tomēr lieto maskas," pastāstīja viņš.

Zaķis uzsvēra, ka kontroles trūkums konkrētos maršrutos nenozīmē, ka pasažieri var nelietot maskas, un aicināja pasažierus atbildīgi izturēties pret valdības ieviestajiem ierobežojošajiem pasākumiem.

Tāpat, pēc viņa sacītā, pasažieriem patstāvīgi ir jāseko līdzi sociālās distances ievērošanai, jo ierobežojošās norādes uz sēdekļiem sabiedriskajā transportā var tikt ieviestas tikai ar Ministru kabineta atļauju.

"Mēs saprotam, ka sociālo distanci ievērot ir grūti, vēl jo vairāk sastrēgumstundās – kad transportā brauc daudz cilvēku, tas vispār nav iespējams. Tādēļ tas paliek pašu pasažieru ziņā. Taču vismaz ir jāmēģina ievērot šo distanci, un šeit, protams, palīgā nāk situācija, kad visi pasažieri valkā maskas," sacīja Zaķis.

Ziņu lente
0