Apmaksāt elektrības rēķinus un nopirkt austiņas: kā Latvija pāriet pie attālināta darba

© Unsplash / Kevin GrieveДевушка с ноутбуком
Девушка с ноутбуком - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā arvien vairāk cilvēku pāriet pie attālināta darba Covid-19 pandēmijas dēļ; Valsts kanceleja domā, kā sakārtot šo procesu, lai izvairītos no problēmām.

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. Covid-19 pandēmija Latvijā spiež arvien vairāk cilvēku strādāt no mājām. Pie attālināta darba režīma pāriet uzņēmumu un valsts iestāžu darbinieki. Saistībā ar šiem apstākļiem, gan darbiniekiem, gan darba devējiem rodas atsevišķi jautājumi.

Valsts kanceleja izstrādā virkni ieteikumu un grozījumu likumos, lai visas iespējamās problēmas būtu iespējams nokārtot, vēsta Rus.lsm.lv.

Piemēram, darbinieki, kuri strādā mājās, var palūgt darba devējam izsniegt viņiem tehnisko aprīkojumu.

Здание Сейма Латвии - Sputnik Latvija
Bonifācija brīvdienas: Saeima atgriezās pie attālināta darba režīma

Liepājas domē darbiniekiem iepērk planšetes, lai viņi varētu strādāt gan uz vietas, gan no mājām. Savukārt Valsts darba inspekcijas darbinieki, kuri strādā no mājām, lūdz apmaksāt viņu elektrības rēķinus. Un darba devējs daļēji izpilda šo prasību. Turklāt darbinieki, kuri strādā attālināti, prasa austiņas, paliktņus datora pelēm un citus līdzīgus sīkumus.

Lai starp darbiniekiem un darba devējiem nerastos strīdi, Valsts kancelejā notiek ieteikumu un virknes likumu grozījumu izstrāde. Tāpat tur ņem vērā vecāku atbalstīšanas nepieciešamību, kuru bērni mācās attālināti.

Atgādināsim, ka Latvijas valdība atbalstīja jaunus pasākumus Covid-19 izplatības ierobežošanai. Tostarp tālmācības vēl uz divām nedēļām pagarināja vecāko klašu skolēniem – no 7. līdz 12. klasei.

Jaunākās klases un bērnudārzi turpina strādāt kā iepriekš – klātienes režīmā. Augstākā izglītība līdz gada beigām pārgājusi pie tālmācībām, izņemot praktiskās nodarbības.

Taču veselības ministre Ilze Viņķele brīdinājusi, ka šī nedēļa būs izšķiroša, un, ja būs jauni inficēšanās gadījumi skolēnu vidū, pie tālmācībām nāksies pāriet visiem skolēniem.

Ziņu lente
0