Latvija vairs nav izņēmums: Viņķele ziņo par ārkārtējās situācijas izsludināšanas iespēju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Covid-19 izplatības epidemioloģiskie rādītāji Latvijā turpinās pasliktināties, valstī var būt izsludināta ārkārtējā situācija, brīdina veselības ministre Ilze Viņķele.

RĪGA, 29. oktobris — Sputnik. Latvijas Veselības ministrijas vadītāja Ilze Viņķele pastāstīja par prognozēm attiecībā uz Covid-19 ierobežojumiem, kas varētu tikt ieviesti epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanās gadījumā valstī, ziņo Mixnews.lv.

Больничная палата - Sputnik Latvija
Sirmgalvjus un "hroniskos" Latvijā neglābs. Likumīgi

Atgādinām, ka iepriekšējā diennaktī Latvijā tika veikti 6015 Covid-19 testi un fiksēts 251 jauns inficēšanās gadījums. Pozitīvo testu īpatsvars ir 4,2%. No pandēmijas sākuma atklāto inficēšanās gadījumu skaits pieauga līdz 5 144.

Viņķele paziņoja, ka pašlaik situācija ar Covid-19 Latvijā neatšķiras no tās, kāda ir parējās Eiropas valstīs. Tāpat ministre atzina, ka, ja situācija pasliktināsies, būs jāpastiprina ierobežojoši pasākumi. Starp pirmajiem iespējamiem ierobežojošiem pasākumiem būtu samazināt pieļaujamo cilvēku skaitu gan publiskos, gan privātos pasākumos, paudusi Viņķele. Tas arī skars sabiedrisko ēdināšanu, proti, Latvijā slēgs krogus un bārus.  Tapāt vairāk skolēnu mācīsies attālināti. Ja ar to nepietiks, valstī būs jāizsludina ārkārtējais stāvoklis. Šis pasākums būs atkarīgs no ievesto ierobežojumu apjoma.

Izsludiniet ārkārtējo stāvokli

Iepriekš partija "Saskaņa" atklātā vēstulē pieprasīja no valdības izsludināt valstī ārkārtējās situācijas režīmu saistībā ar Covid-19 straujo izplatību.

Тестирование на антитела к коронавирусу - Sputnik Latvija
Kā pirms apokalipses: kas biedē ārstu

Savā vēstulē partija sniedz pēdējo dienu satraucošo statistiku par koronavīrusa infekcijas izplatību Latvijā. Pagājušajā nedēļā valstī tika sasniegts psiholoģiski nozīmīgs slieksnis: kumulatīvais saslimstības rādītājs pārsniedza 100 un bija 103,8 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Tāpat nedēļas laikā jaunatklāto gadījumu skaits pārsniedza 1000 un bija 1228, kamēr nedēļu iepriekš tie bija 780 jauni gadījumi.

"Saskaņā" uzskata, ka jāmācas no citu valstu pieredzes, un jāveic nepieciešami pasākumi, lai nepieļautu slimnīcu pārkraušanu un ar to saistīto krīzi veselības aprūpes jomā.

Latvijas valdība jau ir apstiprinājusi jaunus pasākumus Covid-19 izplatības ierobežošanai. Tāpat finanšu ministrs Jānis Reirs paziņoja, ka valdība atjauno darba grupu uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam Covid-19 krīzē.

Ziņu lente
0